Fanúšikovia speváčky Rita Ora sa konečne dočkali. Po dlhých rokoch príprav a odkladov talentovaná hudobníčka vydá svoj druhý štúdiový album s názvom Phoenix. Najnovšou ochutnávkou z neho je minulotýždňový singel Let You Love Me, ktorý predstavila spolu s videoklipom.

Speváčka, herečka a modelka Rita Ora v posledných rokoch aj vďaka svojej "multifunkčnosti" patrí medzi najznámejšie mladé tváre svetového šoubiznisu. Ak aj náhodou nepoznáte jej úspešné single a spolupráce, minimálne jej tvár (a telo) môžete poznať z reklamných kampaní popredných značiek. Hoci v prvom rade sa prezentuje ako speváčka, svoj prvý a doposiaľ jediný album vydala ešte v roku 2012 a mnoho fanúšikov už ani nedúfalo, že sa dočkajú nasledovníka.

Rita Ora, videoklip Let You Love Me Zdroj: Youtube

Čakanie je však pri konci a po šiestich rokoch konečne ohlásila vydanie novinky pod názvom Phoenix na 23. november. Ak sa rozhodnete album si zakúpiť, najviac novej, resp. doposiaľ nepočutej hudby dostanete na jeho deluxe verzii, nakoľko tú štandardnú tvoria z veľkej časti už zverejnené skladby ako Anywhere, For You či Lonely Together.

V poradí už štvrtým singlom z očakávanej nahrávky je Let You Love Me. Videoklip k chytľavej novinke môže v mnohom pripomínať nedávno zverejnený videoklip k singlu Electricity, za ktorým stojí jej krajanka Dua Lipa spolu s hviezdnym producentským duom Diplo a Mark Ronson alias Silk City. Rita sa tu tiež ocitá na domovej párty len v jednoduchom bielom tielku a s "mokrým" účesom. Speváčka okato flirtuje s jedným mladíkom, nechýbajú nežné dotyky ani horúce bozky. Z večierka však napokon Rita odchádza do nočného Londýna s kamarátkou, čím odkazuje na refrén: "Priala by som si, aby som ťa nechala ma milovať."


Tanečná predzvesť nového albumu 

Réžiu vizuálu mala na starosti Malia James, ktorá v minulosti spolupracovala napríklad s Niallom Horanom na videu Too Much To Ask, Anne-Marie na jej klipe Alarm, či s Halsey na hite Ghost. Môžeme predpokladať, že pôjde o podobne veľký hit ako predošlé skladby rodáčky z Kosova, nakoľko v trendoch na Youtube sa od vydania drží v prvej dvadsiatke (u nás momentálne 12. priečka).

Čo sa týka samotnej skladby, speváčka a jej tím stavili na to, čo sa jej osvedčilo aj pri predchádzajúcich singloch - elektronický zvuk, pozitívny náboj a text o láske sú presne to, čo jej poslucháči po celom svete žerú bez zbytočných otázok. Jej rastúcu popularitu potvrdilo aj tohtoročné vypredané turné po Európe. Preto zrejme nikoho neprekvapí, že po vydaní albumu je v pláne jeho pokračovanie, ktoré by malo byť v ešte väčšom merítku. Fanúšikovia teda môžu dúfať, že Rita konečne zavíta aj na Slovensko alebo aspoň do susedného Česka.

 
Autor: Dušan Marko
Foto: Youtube / Malia James

Súvisiaci interpreti: Rita Ora