Skladbu Keď padal sneh skupiny Fallgrapp, v ktorej hosťuje spevák Simon Štubniak alias The Curly Simon, si poslucháči Rádia_FM na jar zvolili za Singel roka 2020. Teraz sa dočkala oficiálneho remixu, o ktorý sa postaral medzinárodne uznávaný slovenský producent Jimmy Pé. Okrem toho prezradil, na čom momentálne pracuje.

Úspešný singel Keď padal sneh je najtanečnejšou skladbou na treťom albume Fallgrapp - Ostrov, ktorý vyšiel na začiatku pandémie v apríli 2020. Ako hovorí Jimmy Pé, v pesničke si hneď od začiatku vedel predstaviť ešte klubovejší sound. "Ešte keď som pred vydaním počul tento singel, tak som Jurešovi (Jureš Líška - líder Fallgrapp, pozn. red.) vravel, že mu chcem na to spraviť remix. Asi rok trvalo, kým mi k tomu dal všetky potrebné dáta, no potom to už išlo rýchlo. Od začiatku som tú skladbu počul klubovejšie."

Link na remix v streamovacích službách

Remix skladby so spevom Simona Štubniaka je pre Jimmyho Pé akousi predzvesťou pripravovanej EP nahrávky, na ktorej spolupracuje s vokalistami. Hoci na debutovom albume Insomnia z roku 2014 mal viacero skladieb so spevom, v posledných rokoch sa zameriaval takmer výlučne na tvorbu inštrumentálnych klubových trackov, v ktorých si vyšperkoval svoj vlastný originálny špinavý zvuk. Teraz prišiel čas na nahrávku, na ktorej budú všetky skladby spievané alebo rapované.

"Mám pripravených 4-5 skladieb, z toho dve sú už nahraté. Hosťuje mi tam zatiaľ mladý domáci talent Toello a jedna kalifornská raperka, zbytok je ešte v procese. Dúfam, že sa to celé podarí v decembri vydať. Plus mám pripravené dva nové klubové single, ktoré by mali vyjsť vo vydavateľstve Slow Roast Records, ktoré vlastní DJ Craze. Na obidva tracky sa budú v najbližších mesiacoch nakrúcať klipy, na to sa veľmi teším," hovorí Jimmy o svojich plánoch.

Okrem toho sa mu naskytla jedna zaujímavá spolupráca, resp. príležitosť - začal tvoriť beaty pre čínskych raperov. Ide o "dozvuk" z turné po čínskych mestách, ktoré absolvoval na prelome rokov 2017 a 2018. "Bavili sme sa s bookerkou, ktorá ma tam vtedy zavolala, že sa ma pokúsi viac dostať na ich scénu a či nechcem skúsiť spraviť beaty pre tamojších vychádzajúcich raperov. Nedalo sa to odmietnuť. Najbližšiu dobu by som mal mať dva beaty na novom EP rapera, ktorý si hovorí Soulhan. Je to naozaj zábavné počuť čínsky rap vo svojich beatoch!" uzatvára s úsmevom.

Pozrite si video z čínskeho turné Jimmyho Pé:


Text: Ghostwriter PR
Foto: Michal Zahornacky