Slovenská speváčka Karin Ann debutovala len vlani na jar, no už si stihla získať stabilné miesto na hudobnej scéne. Profiluje sa ako hlas mladej generácie, aký u nás doposiaľ chýbal – neberie si servítku pred ústa, šíri posolstvá v téme rovnoprávnosti a spieva o problémoch rezonujúcich v spoločnosti, ktorým na Slovensku vo svojej tvorbe venuje málokto.

Karin Ann svoje novinky vydáva pravidelne len s niekoľkotýždňovými rozostupmi, vďaka čomu sa už krátko po svojom debute zaradila medzi najaktívnejších slovenských umelcov poslednej doby. V podstate neprejde mesiac bez novinky z jej dielne. V týchto dňoch predstavuje nový singel a videoklip i'm a loser. V texte piesne sa prihovára svojej generácii Z, spievajúc o pocitoch neistoty, s ktorými sa v tejto dobe iste dokážu stotožniť mnohí tínedžeri.

"Počas lockdownu bolo obdobie, kedy som sa necítila najlepšie a bola som sama na seba veľmi prísna. Bolo to tiež v období, keď ma začali registrovať médiá, ja som ale mala pocit, akoby som nebola dostatočne cool, múdra alebo talentovaná. Tieto emócie som nakoniec spracovala tak, že som ich prijala a akceptovala som to, ako som sa vtedy cítila. Povedala som si, možno som lúzer, no a čo? Myslím si, že mnohí mladí ľudia sa cítia ako 'losers', pretože možno tiež nevedia lepšie pomenovať to, ako sa cítia – takže viem, že nie som sama," hovorí Karin o svojom novom singli.


O videoklip k novinke sa postaral slovenský filmár Michal "Kunes" Kováč, ktorý má na svedomí aj viacero predošlých Karininých klipov. Zaujímavosťou je, že videoklip i'm a loser je kompletne nakrútený na iPhone. Dynamický vizuál, ktorý na prvý pohľad zaujme svojou farebnosťou, zachytáva atmosféru filmov z kategórie "coming of age", teda filmy zachytávajúce vstup mladých ľudí do dospelosti. 

Karin Ann je 19-ročná slovenská umelkyňa s neprehliadnuteľným imidžom a tvorbou, v ktorej sa zameriava na pálčivé spoločenské témy s dôrazom na psychické zdravie svojej generácie a rovnoprávnosť minorít. Na svojich koncertoch podporuje práva LGBTQ+ komunity, stala sa tiež súčasťou tohtoročných programov Pride na Slovensku a v poľskom Krakowe. V Poľsku zároveň vyvolala rozruch, keď v konzervatívnej národnej televízii TVP2 v priamom prenose verejne podporila LGBTQ+ komunitu odetá do dúhovej vlajky.


Jej skladby a názory pútajú pozornosť domácich aj svetových médií (SME, Pravda, Denník N, The New York Times, MTV, Noctis, Bild, Wonderland či 1883), ktoré ju označujú za vychádzajúcu hviezdu alternatívneho popu z generácie Z. Počas uplynulého leta zaujala hudobné streamovacie impérium Spotify, ktoré ju v auguste vyhlásilo za umelkyňu mesiaca vo svojom programe Spotify Equal CZ&SK a venovalo jej priestor na svojom prestížnom digitálnom banneri na newyorskom Times Square. 

Prvý rok na hudobnej scéne symbolicky uzavrela v máji 2021 vydaním debutového EP lonely together a aktuálne pracuje na svojom druhom EP, ktoré plánuje vydať začiatkom budúceho roka. V úvode septembra si prevzala prvé ocenenie svojej kariéry – zvíťazila v kategórii Objav roka v českej hudobnej súťaži Žebřík.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa o Karin Ann dozviete na jej oficiálnom webe karin-ann.com a sociálnych sieťach Facebook a Instagram.