"Keby Amádeus Mozart tušil, že sa o niekoľko storočí neskôr preberie do doby, keď sa hudobné nástroje zapájajú do elektrického prúdu, najskôr by netušil, čo to taký elektrický prúd vôbec je a potom by sa zo zvuku moderných nástrojov najskôr zbláznil. Ten náš Amádeus ale zvuku gitár prepadol. Dokonca založil kapelu. A vybral si k tomu našu partiu," uvádza pieseň Honza Homola.

Réžie sa ujal opäť Michal Skořepa, rovnako ako všetkých videoklipov z ostatného vydaného albumu HUH!. "Čo som si to vymyslel za kravinu mi došlo asi najviac, keď sme v Brne dorazili do Zemského múzea a šupli sme kostru Mozarta pod kostru mamuta. Pre také okamihy má zmysel žiť," hovorí Skořepa.

Videoklip sa točil dva dni. Po záberoch z legendárneho pražského punkového brlohu – hudobného klubu 007, sa produkčný tím presunul na nočné natáčanie do Moravského krajinského múzea, ktoré vlastní kostry nielen mamutov. Zapojených do videoklipu bolo niekoľko kamarátov, zahrala si v ňom aj tanečná skupina, ktorá bežne tancuje barokové a secesné predstavenie na zámkoch. Samozrejme sa vo videu objaví celá kapela Wohnout, a hlavne herec Tomáš Hanák, ktorý kývol na rolu zombie Mozarta.


"Stretnutie s Wohnoutmi bolo sakra príjemné, vrátane rozhovorov o cestovaní do diaľok. A moja rola Wolfganga Zombie Mozarta? Pre mňa radosť - iná vec je, ako moju hroznú, mŕtvolnú tvár prijme môj fanklub, čo sú väčšinou ženy 65+. Ale to sú našťastie väčšinou aj fanynky Wohnoutov, takže mi to snáď prejde," smeje sa Hanák.

"Spočiatku sme sa vôbec báli Tomáša s takou rolou osloviť. Je to pán herec, a scenár bol divočina od samého začiatku. Milo nás Tomáš prekvapil vôbec tým, že na rolu kývol. A potom už to išlo… sadli sme si ľudsky, takže to nakoniec bolo ako vždy – jednoducho natáčanie s kamarátmi,"zakončuje spoluprácu Homola.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Zdena Selingerová.

Súvisiaci interpreti: Wohnout