Speváčka Kristína, ktorej sa momentálne darí najmä u našich západných susedov, predstavila avizovaný videoklip natočený v Prahe a v Amsterdame. Jej aktuálny singel je o rozchode, ktorý symbolizuje oslobodenie a v tomto duchu sa nesie aj klip plný záberov na krásnu speváčku.

Rozchodový reggaeton, ktorý má so žánrom reggaeton spoločné asi toľko ako Mirgovej Swing so swingom, je príbehom dievčaťa, ktoré sa po rozchode s priateľom rozhodne odísť za lepším životom do zahraničia. Ako mnoho mladých ľudí nemá v tejto krajine šancu uplatniť sa a život na Slovensku stráca pre ňu zmysel. Zaujímavú úlohu v klipe zohral populárny český herec Miroslav Donutil, ktorý si zahral empatického taxikára vezúceho Kristínu na pražskú vlakovú stanicu.

"Som spokojná a nadšená. Tento klip je odlišný od tých, ktoré som doteraz nakrútila a má v sebe viacero prekvapení. Veľmi ma teší, že pozvanie učinkovať vo videoklipe prijal legendárny herec Miroslav Donutil, práca s ním bola nezabudnuteľná.  Aj vďaka nemu som sa ako herečka viac zžila s rolou dievčaťa z príbehu," hovorí Kristína, absolventka herectva na hudobno-dramatickom odbore Konzervatória v Košiciach.

Réžie klipu Rozchodový reggaeton sa ujal český režisér Matej Pichler. Spolu so štábom strávili niekoľko dní v Prahe a najmä v Amsterdame, kde sa točila väčsina scén klipu. "Som veľmi rada, že režisér Matej, ktorému sme zverili aj scenár klipu, vybral tieto dve krásne mestá. Dali sa tu nakrútiť veľmi atraktívne zábery, čo sa odzrkadilo aj v samotnom videoklipe," teší sa speváčka.


So slovenčinou žne úspechy hlavne v Česku

Na skladbe Rozchodový reggaeton, ktorej text napísal Kamil Peteraj a o produkciu sa postarali Martin a Marián Kavuličovci, sa Kristína podieľala aj autorsky, rovnako ako v prípade starších piesní ako Tajná láska, Hotel mama, To, čo cítimJa a ty alebo Anjeli lietajú nízko, ktorú nedávno predstavila naživo na benefičnej akcii Noc nádejí 2013 (video z vystúpenia nájdete na konci článku). Nový videoklip je už Kristíniným dvanásty, pričom spolu majú jej videá na Youtube vyše 26 miliónov prehratí. V sledovanosti tak vedie pred slovenskou dámskou konkurenciou.

Zároveň je najsledovanejšou slovenskou speváčkou v zahraničí, v Česku jej pesničky znejú dokonca častejšie ako na Slovensku. "Áno, je to pravda, v Čechách si so mnou pospevuje publikum a zažívam tam na koncertoch nádherné chvíle," vyhlasuje speváčka, ktorá za posledné dva roky, kedy odohrala vyše 200 koncertov prevažne za riekou Moravou, spevácky vyrástla a získala pódiovú rutinu. "Kristína pochádza z muzikantskej rodiny, deväť rokov študovala hru na klavír na Základnej umeleckej škole a štyri roky na Konzervatóriu v Košiciach. Možno je príliš skromná, ale v hudbe je vzdelaná a zorientovaná," pripomína jej producent Martin Kavulič.

Podľa reakcií na aktuálne prebiehajúce české turné už nie je neskúseným a ustráchaným dievčaťom z čias Horehronia, ale suverénnou speváčkou s najvyššími ambíciami. "Chcem robiť kultivované a nadčasové pesničky pre všetky skupiny poslucháčov. Preto spievam viaceré básnické, knižne publikované texty Kamila Peteraja, ktoré majú hĺbku. Nemienim sa podriaďovať plytkým módnym vlnám, ktoré rýchlo prídu a rýchlo zmiznú. A rovnako sa nechcem hrať na anglicky spievajúcu speváčku, ktorá sa tlačí do sveta, kde majú takých spevákov na každom rohu. Ja chcem spievať predovšetkým krásne po slovensky, pretože si myslím, že nie je krajší jazyk ako môj rodný a nebudem sa podriaďovať týmto trendom," dodáva Kristína.  

O tom, že jej prístup imponuje aj českým fanúšikom svedčí zatiaľ dvojnásobné najvyššie umiestnenie zo slovenských speváčok v Českom slávikovi v kategórii Slávik bez hraníc. V roku 2011 získala 1. miesto v kategórii speváčka roka v ankete českej hudobnej televízie Óčko. Rok predtým vyhrala slovenskú časť Eurovízie a so spomínanou piesňou Horehronie reprezentovala Slovensko vo finále v nórskom Osle. S tou istou skladbou získala v už neexistujúcej ankete Slávik ocenenie Hit roka 2010.


Informácie a fotografie z natáčania videoklipu pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Text článku bol upravený redakciou.

Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Kristína