Rammstein sa za dobu svojej viac ako dvadsaťročnej existencie stali najúspešnejšou nemeckou kapelou všetkých čias. Po svete predali milióny albumov, ich koncerty bývajú vypredané mesiace dopredu a veľký záujem im priniesli aj ich kontroverzné videoklipy. Šesťčlenná kapela práve oslavuje 21 rokov od svojho založenia, čo s fanúšikmi oslávi vydaním špeciálneho boxu.

Ten vyjde začiatkom decembra pod symbolickým názvom XXI - The Vinyl Box Set a bude obsahovať celkom štrnásť vinylov. Limitovaný a očíslovaný box bude prvýkrát obsahovať všetkých šesť radových albumov kapely Rammstein na ťažkých vinyloch a ďalší dvojvinyl plný raritného materiálu. Všetky radové albumy budú navyše remasterované, a to tými najzasvätenejšími – dlhodobým producentom kapely Jacobom Hellnerom a Svanta Forsbäckom, ktorý pre kapelu pravidelne zabezpečuje inžinierske práce počas masteringu.

Každý z vinylov doposiaľ vydaných štúdiových albumov bude mať síce svoj pôvodný obal, vnútri však na fanúšikov čaká prekvapenie v podobe bohatšieho bookletu, ktorý v niektorých prípadoch doplnia aj plagáty či iný raritný materiál z doby nahrávania jednotlivých albumov. Šestica dvojvinylov bude výnimočná aj tým, že jednotlivé čierne platne nebude možné zakúpiť samostatne. To ale nie je celý obsah boxu - doplní ho ešte dvojica vinylov s jednoznačným názvom Raritäten.

Ako už názov naznačuje, tento dvojvinyl prinesie raritné nahrávky a dokonca aj jednu doteraz nevydanú skladbu. Výber týchto rarít bol v rukách kapely samotnej, ktorá prekutrala archív a vybrala pätnásť piesní zo špeciálnych fanúšikovských verzií kedysi vydaných singlov, ako aj limitovaných verzií ich radových albumov.

Na dvanásťpalcovom vinyle si tak fanúšikovia vôbec prvýkrát budú môcť užiť osemnásť rokov staré skladby Kokain a Wilder Wein, song Vergiss uns nicht, či pieseň Gib mir Deine Augen. Pomyselnou čerešničkou na torte bude doteraz nikdy nevydaná skladba Los, ktorú kapela nahrala pôvodne pre album Reise, Reise.

Rammstein týmto boxom konečne plní želanie svojich fanúšikov a v jednom ucelenom boxe ponúka to, po čom už roky túžili - vychutnať si všetky radové albumy na čoraz populárnejších vinyloch. Doplnenie boxu o raritné nahrávky je tak len veľmi štedrý bonus, ktorým kapela poslucháčom ďakuje za viac ako dvadsaťročnú vernosť a podporu.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Dominika Dirgasová z vydavateľstava Universal Music.

Foto: Rammstein.de

Súvisiaci interpreti: Rammstein