Nevrav mi, aký som je názov aktuálneho singla skupiny Desmod z nového albumu Molekuly zvuku. Autorom textu je spevák Mário "Kuly" Kollár a klavirista Martin Cibulka, hudbu zložila kapela spoločne. Nový album skupina vydala v septembri, fanúšikom ho ponúkla bezplatne na Youtube a čoskoro ho predstaví naživo na turné.

Pesnička o tom, ako sa dvaja ľudia vo vzťahu pohádajú, dáva priestor na vyjadrenie obom pohlaviam. "Ženy často vyčítajú mužom mnoho vecí. V tejto skladbe muž vysvetľuje žene - už mi prosím nevyčítaj moje chyby, jednoducho vždy, keď medzi nami niečo začne škrípať, spýtaj sa ma na to podstatné, či ťa mám ešte stále rád, či ťa milujem. A na záver piesne spieva Maťka Ďumbalová ženský pohľad na vec... V tejto situácii sa skrátka nájde každý," vysvetľuje Mário "Kuly" Kollár.

Hoci je pieseň oficiálnym singlom, ktorý kapela posiela do rádií, na Youtube je zatiaľ zverejnená len so statickým vizuálom, rovnako ako väčšina ostatných piesní z albumu Molekuly zvuku. Napriek tomu má za mesiac viac než 400-tisíc prehratí, viac majú z noviniek len rádiové hity Anjel a Chýbanie (viac než štyri milióny), ktoré však kapela zverejnila ešte v roku 2016. Skupina zatiaľ neprezradila, či k novému singlu plánuje ponúknuť aj videoklip. V prípade Chýbania sa jej to však príliš nevyplatilo - pieseň so statickým obrázkom z novembra 2016 má vyše 3,9 milióna prehratí, kým videoklip zverejnený na Štedrý deň počíta "len" niečo cez 280-tisíc prehratí.

Prečítajte si: Desmod má nový album Molekuly zvuku, celý ho zverejnili na Youtube


Nové skladby Desmod predstaví na jesennom turné a singel Nevrav mi, aký som na nich zaznie hneď v úvode. "Program začíname dvoma piesňami z nového albumu a táto je ako druhá v poradí. Je to pre nás nezvyčajné, lebo doteraz sme koncerty vždy začínali známymi skladbami. Teraz zahráme celý nový album okrem dvoch piesní," prezrádza Kuly. Ako však dodáva, popri novinkách je playlist prešpikovaný overenými hitmi. "Do programu sme zaradili aj malý akustický set, ktorý zahráme s Maťom (Cibulkom), gitarou a vokalistkami," ubezpečuje.

Okrem spomenutej Marty Ďumbalovej sa o vokálnu posilu počas turné stará aj Kulyho manželka Lucia Kollárová. Tá sa pridá na jeho slovenskú časť. V uplynulom období totiž kapela koncertovala v susednom Česku. "Už mi chalani vravia, že rocker, ktorý nepije, nefajčí a ešte si na turné vozí svoju manželku, prestáva byť rockerom. Je to taká moja anomália, ale nebojím sa toho. Lucka je zlatá a je zvyknutá na chalanov a na ich drsný humor," smeje sa Kuly. Okrem neho a mladého klávesáka Martina Cibulku sú aktuálne členmi kapely aj gitaristi Rišo Synčák a Rasťo Toman, basgitarista Dušan Minka a bubeník Ján Škorec.    

Desmod - Molekuly zvuku Tour 2017:

27. 10. - Michalovce, Chemkostav Aréna
28. 10. - Košice, Angels Aréna
3. 11. - Hnúšťa, Mestská športová hala
4. 11. - Ružomberok, Športová hala Koniareň
7. 11. - Banská Bystrica, Športová hala Dukla
8. 11. - Martin, Športová hala Podháj
17. 11. - Nové Zámky, Športová hala Milénium

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Nora Krchňáková. Správu sme upravili a doplnili.

Foto: Martin Hradečný

Súvisiaci interpreti: Desmod