Pár týždňov pred uvedením svojho piateho albumu na trh Adam Ďurica vysvetľoval, prečo ho nazval číslom 30. Hovoril o tom, aké zásadné veci sa preňho udiali za posledný rok, teda krátko pred a po dovŕšení tridsiatky. Svadba, nové bývanie ani zmeny v pracovnom živote však neboli tou najväčšou zmenou v jeho živote.

Tú sa rozhodol fanúšikom prezradiť až po vydaní albumu. O tom, že jeho manželka Kristína je tehotná, Adam Ďurica informoval včera na svojich profiloch na sociálnych sieťach. Urobil tak zverejnením krásnych fotografií, ktoré pre sympatickú dvojicu nafotil Matúš Lošonský. Spevákovi a jeho milej sa pritom dosť dlho darilo očakávanie potomka tajiť. Dokonca keď takáto otázka rok po ich svadbe prišla, Adam reagoval vtipne a pohotovo, že je v "očakávaní nového albumu".

Zamilovaná dvojica sa prvého dieťatka už nevie dočkať. "Sme naozaj šťastní. S Kikou príchod bábätka vnímame ako prirodzený vývoj nášho vzťahu a veľmi sa z toho tešíme. Cítim, že môj život naberá celkom nový rozmer. Moja tridsiatka už pre mňa navždy bude najprelomovejším rokom," teší sa budúci otecko, ktorý má nielen v súkromí za sebou mimoriadne plodný a úspešný rok.


Nová verzia Holubičky aj špeciálne koncerty

Nedávno vydaný singel Holubička, v ktorom spieva text Simy Martausovej, možno už dnes označiť za jeden z jeho najväčších hitov a stal sa skvelou "reklamou" na spomínaný album 30. Na ňom Adam ponúka dvanásť hudobne i textovo rozmanitých piesní, ktoré ho oproti predošlej tvorbe ukazujú dospelejšej podobe.

Fanúšikovia sa od neho tento rok môžu tešiť ešte na jednu hudobnú novinku. Spomínanú pieseň Holubička si totiž vybrali tvorcovia rozprávky Vianočné želanie ako titulnú pieseň, zaznie tam však v novej, hudobne veľkolepejšej verzii. Nežná skladba dostane podobu duetu jej autorov Adama a Simy, navyše v úplne novom aranžmáne, ktorý vzniká v spolupráci so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu.

Príjemnou koncertnou bodkou za úspešným rokom budú zase dva novembrové večery s názvom Veselo a spolu, na ktorých sa okrem Adama Ďuricu s kapelou predstaví aj skupina Peter Bič Project a ďalší spriaznený spevák BuranoWski. Fanúšikov čaká 27. novembra v bratislavskom Ateliéri Babylon a o deň neskôr v Spoločenskom pavilóne v Košiciach zábavný večer plný známych hitov, z ktorých niektoré dostanú celkom novú podobu.

Koncerty Veselo a spolu:

27. 11. (19:00) - Bratislava, Ateliér Babylon
28. 11. (19:00) - Košice, Spoločenský pavilón

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Prečítajte si recenziu: Adam Ďurica zvážnel. Na albume 30 odkryl svoje vnútorné hodnoty

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Ľuba Svatá z vydavateľstva Universal Music. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Matúš Lošonský

Súvisiaci interpreti: Adam Ďurica