Bývalý frontman rockovej kapely Metalinda, v ktorej pôsobil v rokoch 1987 až 2001, ohlasuje návrat na hudobnú scénu spojený s vydaním nového albumu. Na nahrávke sa okrem Paľa Drapáka autorsky podieľajú aj Robin Hladík, Dušan Janeček, Patrik "Steve" Neuhaus a Lenka "LeRa" Rakárová. Texty piesní napísali Juri Zak, Richard Lauko a Dušan Janeček.

Spevák, ktorý s Metalindou naspieval hity ako Ján Ámos Džínový, Zaľúbená žaba, Slnko nevychádzaj, Angie, Máj May a v 90-tych rokoch vypredával najväčšie športové haly v bývalom Československu, sa po odchode zo skupiny vydal na sólovú dráhu. Po vydaní troch albumov -  Už prišiel čas (2002), Prabra (2004) a 3 (2007) - si prešiel zložitým obdobím v kariére i osobnom živote, no dnes je podľa vlastných slov opäť plný síl a rockovej energie.

Zbor, tvrdé gitary, orchester aj hostia

"Už vyše rok a pol pracujeme na novom albume. Chcem, aby bol autorsky pestrý a zvukovo zaujímavý," hovorí Paľo Drapák. "Bude na ňom 12-15 skladieb, ešte sa rozhodujeme. Štýlovo som sa vrátil ku koreňom melodického heavy metalu. Vokálne a zborovo naplnené aranžmány piesní budú doplnené hutnými gitarami a filharmonickým orchestrom." Ako prezradil, medzi novinkami bude aj jedna skladba v štýle "gipsy etno", prepletená metalovým sólom a gitarou.

Na albume, ktorý uzrie svetlo sveta už o pár mesiacov, si zahrajú a zaspievajú viacerí hostia, medzi ktorými figuruje aj už spomínaná muzikálová speváčka a herečka Lenka "LeRa" Rakárová z Lady Colors. O cover albumu sa postará fotograf Peter Praw, ktorý fotí kapely ako Helloween, Pretty Maids, Anihilator, Doro, Megadeth, Lordi, Guano Apes a ďalšie.

Predstaví sa ako hosť kapely Pretty Maids

Paľo Drapák sa momentálne dostáva naspäť do formy intenzívnym koncertovaním so svojou skupinou na Slovensku aj v Českej republike. Okrem vlastných sólových skladieb spieva aj najväčšie hity z čias pôsobenia v skupine Metalinda, doplnené o interpretácie známych hitov svetových legiend rocku a heavy metalu. Nový impulz prichádza aj v osobe nového manažéra Petra Kramára, ktorý sa okrem organizovania vystúpení a koncertov zhostil aj manažovania prípravy nového albumu.

Jednu z príležitostí vidieť Paľa Drapáka po dlhšom čase na veľkom pódiu budete mať 19. decembra v bratislavskom Majestic Music Clube, kde bude spevák predskokanom dánskej heavy metalovej kapely Pretty Maids. Skupina, ktorá je na scéne už od roku 1981, mala v MMC vystúpiť už na jar, no koncert bol vtedy zrušený, resp. presunutý. Paľo Drapák so svojou aktuálnou kapelou predstaví hity z čias svojho pôsobenia v Metalinde, ale ukážky z novej tvorby, vrátane koncertnej premiéry duetu s Lenkou Rakárovou. 


Redakciu Hudba.sk informoval manažér speváka Peter Kramár. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Peter Praw