Lucie Bílá v stredu v pražskom Vnitroblocku v kruhu svojich najbližších, producentov a autorov, ktorí podieľali na jej nových skladbách, pokrstila album Ta o mně. Krstným otcom novinky sa stal jej dlhoročný spolupracovník, priateľ a klavirista Petr Malásek.

"Kto iný by mal album pokrstiť, než Petr! Patríme k sebe ako rezeň k zemiakovému šalátu," komentovala Lucie Bílá svoj výber krstného otca. Vzhľadom na tematické zameranie albumu, ktorý hovorí o všetkom, čo má rada, pozvala na krst svojich najbližších. Nechýbali autori úspešných singlov Mám ráda život a Protože Marek Ztracený, Jan Vávra a Jana Infeldová zo skupiny Jananas, skladateľ a producent Marcell a ďalší spoluautori albumu, ako Patricie Fuxová, Zuzana Mikulcová či textár Petr Soukup.

Producenti albumu Martin "Maxo" Šrámek a Andrej Hruška v rámci podujatia spoločne s Luciou Bílou a jej ďalšími spolupracovníkmi prevzali veľké prekvapenie v podobe zlatej platne. Album sa totiž v priebehu pár dní vyšplhal na vrchné priečky predajnosti.

Lucie Bílá a jej tím má zlatú platňu Ta o mně Zdroj: Patrik ČernochViac fotiek z krstu

Vlastná značka kávy a veľký vianočný koncert

Lucie tiež na krste uviedla svoju vlastnú značku kávy LB Coffee. "Celý život ma niekto pozýval na kávu a ja som nie vždy mohla ponuku prijať. Teraz im to vynahrádzam tým, že pozývam všetkých na kávu ja. Káva je pre mňa zdravie, rituál, čerpám z nej energiu, ktorú potom môžem posielať ďalej," vysvetľuje Lucie Bílá, pričom dodáva, že niekoľko druhov káv je pomenovaných po (muzikálových) úlohách, ktoré boli v jej živote ťažiskové. Ďalší rozmer tejto nehudobnej novinky je benefičný - z každého predaného kilogramu kávy putuje tridsať korún na speváčkinu charitatívnu činnosť.

Na 10. decembra pripravuje držiteľka množstva ocenení špeciálny vianočný galakoncert v pražskej O2 aréne. Nebude chýbať kapela Petra Maláska, Bílý zbor, symfonický orchester, 3D hologramy a poprvýkrát naživo zaznejú skladby z nového albumu. Jednou z nich je singel Protože, ktorý pôvodne vznikol ako darček k narodeninám pre jej partnera. Stal sa však veľkým hitom v rádiách aj na internete, aktuálne má na Youtube takmer milión a pol zhliadnutí. Nedávno speváčka predstavila ďalšiu pieseň Mám ráda život s klipom v réžii Terezy Kopáčovej a s kamerou Jana Malířa, ktorý sa opäť drží na popredných miestach v českých trendoch na Youtube.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Patrik Černoch

Súvisiaci interpreti: Lucie Bílá