Od vydania prvého vianočného albumu Márie Čírovej ubehli už takmer štyri roky. K tohtoročným zimným sviatkom sa populárna speváčka rozhodla vydať jeho pokračovanie s názvom Moje Vianoce. Pesničky z neho predstaví fanúšikom naživo na turné, na ktorom počas adventu ponúkne úplne nový koncertný program so sviatočnou atmosférou.

"Keď som v roku 2015 vydala svoj prvý vianočný album, doslova ma zaplavili neskutočne krásne reakcie fanúšikov a mojich blízkych. Po určitom čase som sa preto rozhodla urobiť radosť im aj sebe opäť jedným krásnym novým projektom, plným pozitívnej energie," začína rozprávanie o svojej novinke Mária Čírová.

Album vznikal už tradične v jej domovskom nahrávacom štúdiu Creative Music House v produkcii jej dlhoročného hudobného aj životného partnera Mariána Kachúta. "Aby sme mali na prípravy dostatok času, začali sme s prvými krokmi projektu už v júli. Dva mesiace sme dávali dohromady materiál na album a ďalšie viac ako dva mesiace sme ho nahrávali. Takže tento rok sa u nás doma Vianoce začali už v lete a ešte stále sa neskončili," opisuje proces vzniku novej štúdiovky Máriin manažér, producent a manžel v jednej osobe.

Autorské skladby, koledy aj svetové hity

Nahrávka Moje Vianoce oficiálne vyjde takmer presne dva mesiace pred Vianocami - v piatok 25. októbra. Tvorí ju desať piesní, medzi ktorými majú špeciálne miestodve autorské skladby, ktoré pre Máriu napísal jej otec Michal Číra. "Obe skladby pochádzajú ešte z obdobia, keď som bola malá. Teraz som ich úplne nanovo hudobne pretvorila a zaspomínala som si na detstvo," prezrádza Mária. Na albume fanúšikovia nájdu aj krásne slovenské koledy v originálnych nových úpravách a Máriine obľúbené svetové vianočné hity, taktiež v špeciálnych nových aranžmánoch Mariána Kachúta. Nezameniteľnú vianočnú atmosféru piesňam dodalo i speváčkino dvorné sláčikové kvarteto.

Novinku po vizuálnej stránke dotvoril obal CD s vkusnou titulnou fotografiou, na ktorej si Máriin styling vzal na starosti návrhár František Mikloško. "Som naozaj veľmi spokojná s tým, ako presne Ferko vystihol výber šiat - vizuálne dokonale spojil dva elementy - tradičné krásne slovenské melódie so svetovými vianočnými hitmi, ktoré máme všetci tak radi a bez ktorých by Vianoce ani neboli Vianocami," teší sa speváčka.

Turné s novým vianočným programom

Pre veľký úspech, s ktorým sa stretávajú Máriine vianočné koncerty rok čo rok, bude vydanie albumu Moje Vianoce sprevádzať aj koncertné turné. Začne sa symbolicky v prvú adventnú nedeľu, 1. decembra Košiciach. "Vianočné koncerty sú moja veľká srdcovka. Hrám ich už siedmy rok, čiže už sa z toho stala pekná tradícia a ľudia sa na ne radi vracajú," hovorí Mária.

Ako prezrádza, tohtoročné vianočné koncerty budú mať úplne novú dramaturgiu, ktorá bude výrazne ťažiť z nového albumu. Jednotlivé koncerty odohrá v rôznych verziách, s kapelou a vokalistkami, v akustickej verzii so sláčikovým kvartetom alebo v kombinácii týchto hudobných telies. Pre svojich fanúšikov navyše pripravuje aj rôzne prekvapenia v podobe hudobných hostí a jedno obrovské prekvapenie na záver na štvrtú adventnú nedeľu

Termíny turné Mária Čírová - Vianoce 2019:

1.12. -  Košice, GES Club
8.12. - Žilina, Holiday Inn
11.12. - Bratislava Istropolis, Veľká sála
14.12. - Nitra, Hotel Zlatý Kúčik
15.12. - Trnava, Holiday Inn
16.12. - Svit, Dom kultúry
17.12. - Stará Turá, Dom kultúry Javorina

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová. Text správy sme upravili. Ďalšie informácie a novinky speváčky môžete sledovať na jej oficiálnych stránkach mariacirova.skwww.facebook.com/mariacirova a www.instagram.com/mariacirova.

Súvisiaci interpreti: Mária Čírová