Mladá východoslovenská kapela Sám Sebou strávila leto v nahrávacom štúdiu, kde bratia Matúš a Marek Fifikovci spoločne so svojim bratrancom Robom Faithom, pracovali na nových skladbách. Jednou z nich je aj pieseň Dnes to mám na háku, ktorá sa svojou atmosférou a produkciou odlišuje od predošlého repertoáru skupiny.

Po romantických singloch Znova sa zamiluj, Na čom záleží a Mám ťa rád, prichádza skupina s novinkou Dnes to mám na háku. Tentokrát sa kapela rozhodla viac experimentovať a pomalé baladické rytmy nahradila tanečnými pasážami. Fanúšikovia tak môžu skupinu počuť úplne v novom hudobnom šate.

"Skladba Dnes to mám na háku vznikla úplne spontánne, ako väčšina našich piesní. Má v sebe letnú atmosféru,práve na prelome júla a augusta mi v jeden namáhavý, teplý, letný deň, keď som nič nestíhal, bežala hlavou veta 'dnes to mám už na háku' a za pár minút som mal hotovú aj základnú hudobnú linku piesne. Potom už stačilo dopísať len text," prezrádza Matúš Fifik.

Väčšina doterajších textov piesní pochádza z pera dvorného textára skupiny, Františka Pavla. Aj tu však v tomto prípade nastala zmena a pieseň si tentokrát celú otextoval Matúš, ktorý sa postaral aj o jej produkciu. "Od začiatku som chcel, aby mal singel tanečný charakter a aby z neho išla pohoda, čo si myslím, že sa aj podarilo. Dúfame, že sa pesnička chytí a bude skvelo fungovať aj na koncertoch," pokračuje spevák.


O videoklip k novinke sa postarali chalani z Newill Media Agency, ktorí so skupinou spolupracovali aj v minulosti, napríklad pri klipe k duetu s Dašou Kostovčík Na čom záleží. "Celý nápad sme nechali na chalanov, ktorí odviedli opäť skvelú prácu. Snažili sme sa vo videoklipe ukázať rôzne životné situácie, s ktorými sa dennodenne stretávame a poňať ich trochu vtipne. Taktiež sú v klipe použité zábery z nášho koncertu na Kobuľa feste 2019," dodal Matúš Fifik.

Kapela Sám Sebou pochádza z malej obce Jamník, ktorá sa nachádza neďaleko Spišskej Novej Vsi. Na hudobnej scéne pôsobí už deväť rokov a za ten čas stihla vydať tri štúdiové albumy, natočiť desiatky videoklipov a odohrať množstvo koncertov na Slovensku i v Českej republike. Skupina aktuálne pripravuje svoj štvrtý radový album, ktorého súčasťou bude aj pieseň Dnes to mám na háku.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk za kapelu Sám Sebou poskytol PR manažér Marek Kučera.

Foto: archív kapely