"To sa občas len zdá, že dobrých správ ubudlo. Alebo, že by sme o ne už nestáli? Pozrime sa okolo seba. A majme sa radi. Sme jedineční! Poďme sa poznávať a okúzľovať, tým akí sme, čo vieme a dokážeme. Svet je hneď ružovejší, nemyslíte? Láska okuliare má a počíta so všetkými," odkazuje v česká spevácka legenda Petr Kotvald.

"Prvú klapku videoklipu Brejle sme nakrútili v štúdiu Hexar 1. marca 2020 s tým, že už len dotočíme pár záberov v exteriéri hneď, keď bude vonku viac zelene," začína rozprávanie o svojom najnovšom hudobnom projekte Petr Kotvald. "Potom ale vzali veci verejné rýchly spád a nesmelo sa nič. Zvyšné zábery sme nakrúcali nakoniec až na konci mája, ale napokon sme ich v postprodukcii aj tak nepoužili," hovorí.


"V toku udalostí sme totiž zmenili koncept klipu a zároveň sme posúvali termín jeho premiéry na lepšie časy, aby klip pôsobil pozitívne. Lenže, slovo pozitívny už opäť stráca svoj pôvodný význam a nás zase začína desiť, namiesto toho, aby nás tešilo. Takže, hej. Teraz je čas na to, urobiť si radosť a vidieť veci z tej lepšej stránky. Nasaďme si ružové okuliare. Láska brejle má a počítá se všema," dodáva k videoklipu legendárny český spevák. O scenár a réžiu klipu sa postaral Milan Balkins Balek, za kamerou stál Jan Ruttner a produkčne výrobu zastrešil Petr Kostas Kostínek.

Aktuálny album Petra Kotvalda LX je veľmi rozmanitý. Medzi dvanástimi skladbami sú popové pesničky, balady ale i šansón či Cartneyovka s prvkami country. To je nový Petr Kotvald. Výrazne akustický, trochu iný a napriek tomu stále taký, akého ho majú jeho verní poslucháči radi. Na albume sa objavujú i dve coververzie. Pod českým názvom Jde za svou láskou sa skrýva hit speváka a skladateľa Terence Trent D'Arbyho Let Her Down Easy a skladba Svátost lásky je zase výsledkom zaujímavej spolupráce slovenského produkčného štúdia TC Lemons s Američankou Stephanie Kay. Zvyšných desať titulov sú pôvodné skladby vrátane piesne s príznačným názvom Šedesát.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z vydavateľsta Supraphon.

Foto: Petr Kozlík