Adam Ďurica je spevákom, ktorý svoj rádiový úspech dokázal preniesť aj na koncerty. O tom, že jeho skladby sa naozaj stali súčasťou života jeho fanúšikov a nielen otravnými hitmi dookola znejúcimi z éteru, svedčilo rozospievané publikum na jesennom turné, na ktorom sa stretli mladé zamilované páriky aj rodičia s deťmi.

Finálnou zastávkou jeho ciest po celom Slovensku bol v polovici novembra koncert pred bratislavským publikom vo viac než dva mesiace vypredanom Ateliéri Babylon. "Som veľmi šťastný. Tento večer dopadol tak, ako sme si ho vysnívali. Celé turné je jeden splnený sen. Bolo to veľké dobrodružstvo, skúsenosť a aj najväčšia šnúra, ktorú som doteraz robil. Každým koncertom sme sa do toho viac dostávali. Program sme mali bohato vystavaný po technickej stránke aj hudobne. Nebolo to jednoduché, stálo nás to veľa síl. Príprava trvala vyše pol roka, ale myslím si, že sme ju dobre zúročili. Každým koncertom to šľapalo lepšie," spokojne konštatuje dojatý Adam Ďurica.

Turné po Slovensku s Adamom absolvovala speváčka a skladateľka Zuzana Smatanová. Obaja zhodne konštatujú, že to bola výborná spolupráca. "Zuzka Smatanová bola pre mňa jednoznačná voľba. Máme spoločný duet, veľmi pekný, ktorý sa ľuďom páči. Bolo by až hriešne nezahrať ho. Som rád, že pozvanie na turné prijala a že s nami pôjde aj na ďalšie koncerty," teší sa Ďurica. "Naša spolupráca sa začala minulý rok, keď som ho oslovila na naspievanie duetu Miesta. Celé to zafungovalo a tak ma Adam pozval na turné. Budem mať pekné spomienky, bolo to veľmi príjemné. Myslím, že sa nám spolupracuje naozaj dobre. Adam je výborný muzikant a spevák. Tvrdo na sebe pracuje a teraz zbiera ovocie. Myslím si, že si to zaslúži," potvrdila jeho spevácka kolegyňa.

Prečítajte si: Z rádiovej hviezdy koncertná: Adam Ďurica v Bratislave potvrdil skvelú formu

Na žiadosť fanúšikov, ktorí sa nedostali na jesennú časť turné, pridal interpret hitov Neľutujem a Mandolína nové koncerty. Vo februári navštívi spevák Levice, Lučenec, Senicu, Komárno a Prahu. Na apríl pripravil koncerty Mandolína špeciál v Košiciach a v Bratislave. Adamovi fanúšikovia sa ale majú na čo tešiť už teraz. Čoskoro vyjde nový singel Tak to vidím ja. "Je to pieseň z albumu Mandolína (recenzia), ktorá by sa v špeciálnej verzii mohla objaviť v televíznom seriáli. Zatiaľ viac neprezradím, pretože je to len v štádiu príprav," uzatvára spevák.

Mandolína Tour 2016:

9. februára -  Levice – MSKS Kino Junior
10. februára - Lučenec – Kino Apollo
11. februára - Senica – Dom kultúry
12. februára - Komárno – Dom Matice
15. februára - Praha – Lucerna Music Bar

Mandolína špeciál:

5. apríla - Košice - Spoločenský Pavilón
7. apríla - Bratislava - Istropolis

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Informácie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z Propaganda House.

Foto: Marko Erd

Súvisiaci interpreti: Adam Ďurica