Slovenský spevák Paľo Habera a skupina Team vystúpia na českom festivale Benátská!. Organizátori podujatia o tom informovali prostredníctvom oficiálnej webstránky. Jubilejný 25. ročník festivalu sa bude konať od 27. do 30. júla v Liberci.

"Prídeme s najväčšími hitmi a spoločne s fanúšikmi sa pobavíme a oslávime festivalové výročie," uviedol 54-ročný Pavol Habera. "Návštevníci festivalu Benátská! hlasovali za Team v dotazníkoch, v ktorých sme sa ich pýtali, koho by chceli na budúci rok najradšej vidieť. Takže im plníme prianie," objasnil riaditeľ podujatia Pavel Mikez.

Účasť na festivale už potvrdili aj Škwor, Alkehol, Törr, Harlej, Doga, Doctor P.P., Walda Gang, Aleš Brichta. Nebe, Voxel či Marpo. Libereckú scénu budú zastupovať Sebastian, Pavel Callta, Jakub Děkan & Band, Lipo a Paulie Garand. "Tohtoročné výročie je pre nás veľkou výzvou i dôvodom k oslave. Urobíme všetko pre to, aby ho naši fanúšikovia mohli osláviť spolu s nami so všetkým, čo k rockovému festivalu patrí," vyhlásil Pavel Mikez.



Kapela Team vznikla v roku 1980. V rokoch 1989, 1990 a 1991 získala ocenenie Zlatý slávik, pričom v roku 1991 si toto ocenenie v kategórii spevák odniesol Pavol Habera. Na konte majú jedenásť albumov a medzi ich najznámejšie hity patria skladby ako Reklama na ticho, Lietam v tom tiež (Prichytený pri živote), Prievan v peňaženke, Severanka, Držím ti miesto, Krátke lásky (sú tie najdlhšie), Je to vo hviezdach či Nemám čo stratiť. 

Zdroj: SITA (Benatska.cz, idnes.cz)
Foto: Instagram.com/pavolhabera

Súvisiaci interpreti: Pavol Habera, Team