Po vydaní novej nahrávky obvykle kapely vyrážajú na turné, kde si ich verní fanúšikovia môžu zakúpiť čerstvo vydané fyzické nosiče a mnohé slovenské kapely ich predávajú najviac práve na koncertoch. V súčasnosti však táto najpriamejšia forma distribúcie možná nie je, čo nabúralo aj plány skupiny Korben Dallas.

Ich novinka Konečne, ktorú nahrali spoločne s českou speváčkou Anetou Langerovou, mala pôvodne vyjsť na jar, kedy bolo v pláne aj spoločné turné. To sa kvôli pandémii presunulo na jeseň, no z rovnakého dôvodu boli ohlásené koncerty zrušené aj druhýkrát.

Samotná EP nahrávka vyšla v septembri v digitálnych streamovacích službách a vo fyzickej podobe sa mala predávať iba na koncertoch plánovaného turné. Nakoniec však z neho nič nebolo, a tak sa CD Konečne až teraz dostáva na pulty kamenných obchodov prostredníctvom spoločnosti Spinaker, ktorá sa stará aj o online distribúciu. Limitovaná edícia prvých 50 kusov épečka s podpismi oboch interpretov sa vypredala v priebehu jedného dňa, teraz je v predaji štandardná verzia EP.


Náplasťou za zrušené turné sú pozitívne ohlasy

Hudobní časopis Populár udelil nahrávke päť hviezdičiek z piatich, recenzent Hudba.sk Marek Danko vyzdvihol nadpriemerné inštrumentálne výkony a dôveryhodnú emocionálnu výpoveď oboch spevákov a český magazín Frontman našiel v nahrávke dôkaz, že mainstream nemusí byť gýč. Pozitívne novinku hodnotí aj väčšina fanúšikov skupiny. "Tak, ako sme boli nešťastní zo zrušenia turné, tak sa tešíme z dobrých ohlasov na EP," hovorí spevák Juraj Benetin. "Snáď v tejto zložitej dobe nahrávka nezapadne a aspoň niektoré pesničky z nej si nájdu cestu aj do nášho koncertného programu."

Otázne je, či sa po vytúženom návrate hudobnej scény do normálu ešte nájde priestor na spoločné koncerty s Anetou Langerovou. Tá totiž v piatok 27. novembra vydáva po šiestich rokoch svoj nový album s názvom Dvě slunce, z ktorého zatiaľ predstavila single Bílý den a Dvě slunce Ak jej to situácia dovolí, pochopiteľne sa po uvoľnení opatrení bude venovať najmä propagácii svojej sólovej štúdiovky. Už teraz ohlásila, že vo februári a v marci sa v prípade zlepšenia epidemiologickej situácie vydá so svojou kapelou a sláčikovým triom na turné. Na dobré sa však čakať oplatí a snáď jedného dňa budú môcť zaznieť naživo aj piesne z EP Konečne v podaní všetkých zúčastnených.


Decembrové live streamy aj 3 pódiá

Hudobníci z Korben Dallas napriek zložitej situácii tiež nelenia a do konca roka ich čaká aspoň zopár vystúpení. V stredu 2. decembra sa predstavia v žilinskom podniku Smer Klub 77 v rámci série podujatí DomaFest s Hyperiou a vo štvrtok 17. decembra bude kapela hudobným hosťom programu Vianočné štúdio, ktoré v koncertnej sieni Klarisky organizuje Bratislavské kultúrne a informačné stredisko. Obe podujatia budú vysielané online formou live streamu.

Už tento piatok (27.11.) sa Korben Dallas predstavia spolu s Veronikou Strapkovou a kapelou Medial Banana aj v relácii 3 pódiá, ktorú odvysiela Jednotka RTVS.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol manažér skupiny Matúš Németh. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Helena Kadlčíková