Album Deň medzi nedeľou a pondelkom z roku 2005 priniesol veľké hity, no pre skupinu Peha s Katarínou Knechtovou bol nakoniec neplánovane rozlúčkovým. Po viac ako 17 rokoch od vydania na CD sa prvýkrát dostáva na trh aj v čoraz obľúbenejšom formáte vinylovej LP platne.


Ako sa hovorí, že to najlepšie prichádza na koniec, a v prípade skupiny Peha to platilo na sto percent. Album Deň medzi nedeľou a pondelkom priniesol dva nezabudnuteľné hity Za tebouSpomaľ, no fanúšikovia skupiny si obľúbili aj ďalšie piesne ako Opýtaj sa, Renesancia alebo titulnú Deň medzi nedeľou a pondelkom.

"Je to náš posledný a paradoxne najúspešnejší album. Čas veľmi rýchlo uteká a je to už 17 rokov od jeho vydania. Ale deň medzi nedeľou a pondelkom nikdy neprišiel," hovorí Katarína Knechtová, ktorá bola v tom čase už vyzretou autorkou a po odchode zo skupiny Peha rozbehla úspešnú sólovú kariéru.

 
Zoznam skladieb na albume Peha - Deň medzi nedeľou a pondelkom:

1. Za tebou
2. Deň medzi nedeľou a pondelkom
3. Opýtaj sa
4. Chodec na lane
5. Spomaľ
6. Príliš veľa sentimentu
7. Opatrný
8. Renesancia
9. Tieňohra
10. Bolo, je a bude


Vydavateľstvo Universal okrem posledného albumu skupiny Peha prvýkrát uvádza na trh aj vinylovú verziu albumu Pelikán od populárnej speváčky Jany Kirschner, ktorý pôvodne vyšiel pred 20 rokmi. Na 2LP nájdete známe skladba ako So životom v ohrození, November, duet s Robertom Kodymom Myslím na tebe ale aj viacero piesní v angličtine.

Tracklist albumu Jana Kirschner – Pelikán:

1. Pelikán
2. So životom v ohrození
3. The Sentimental Love Song
4. November
5. Keď zatvorím oči
6. Umieram
7. Myslím na tebe (feat. Robert Kodym)
8. Básnička
9. Face to Face
10. It's So Easy
11. Losing You
12. Only Tonight
13. Aký príde deň
14. Wondering

Redakciu Hudba.sk informoval Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Peha