Po nedávnom vydaní prvého sólového albumu Na ramenách otcov vyhlásil bluesový gitarista a spevák Jerguš Oravec rovnomenné turné. Novinky z albumu odohrá počas piatich týždňov v siedmich slovenských mestách, pričom zavíta aj do Čiech.

Koncerty sľubujú špecifickú atmosféru - v nových piesňach Jerguš Oravec transformuje svoje doterajšie nielen hudobné ideály do veľmi osobnej výpovede. Turné sa začne na východe Slovenska a skončí na jeho opačnom konci. Prvou zastávkou budú 3. februára Košice, odkiaľ bude Jerguš aj so svojou kapelou pokračovať do známych lokalít, ale aj do doposiaľ neprebádaných miest. "V koncertnej šnúre som si neodpustil moje srdcovky, no taktiež vždy rád spoznám nové miesta a ľudí nabitých pozitívnou energiou," vysvetľuje Jerguš, ktorý je jedným z najvýraznejších mladých talentov na slovenskej nezávislej scéne. 9. marca sa uskutoční koncert v Bratislave, kde hudobník v súčasnosti žije a pôsobí, a poslednou zastávkou turné bude 25. marca Liptovský Mikuláš.


Fanúšikovia všestranného umelca sa môžu tešiť nielen na nové skladby a program. Významným posunom v porovnaní s uplynulými projektmi prešiel aj zvuk a celé prevedenie albumu. Kapela bude už tradične pozostávať z troch členov. Okrem speváka sa budú striedať za bicími Peter SchönMatej Ruman (Billy Barman), miesto basgitaristu zastúpi Denis Pagáč, stály člen Jergušovho tria už od roku 2012. Na niektorých zastávkach turné spevák svojich priaznivcov prekvapí aj zaujímavými utajenými hosťami.

V každom meste budú fanúšikom k dispozícii aj albumy vo fyzickej podobe - vinylové platne v trojfarebnej verzii a CD nosiče. O produkciu sa spevák postaral prakticky sám. "Album som sa rozhodol vydať najskôr na vinyle, pretože sám som zberateľom a fanúšikom platní. Tento formát mi pripomína, že hudba nie je iba niečo abstraktné, ale je rovnako hodnotné a hmatateľné ako sochy, maľby či iný druh umenia. Trikolórou, v ktorej platne vyšli, sa zároveň snažím udržať slovenskú kultúru aj po vizuálnej stránke, keďže na albume sa nachádzajú prevažne slovenské piesne," vysvetľuje Jerguš.

Prečítajte si: Dvojica, ktorú len tak neprehliadnete. Jerguš Oravec a Tammy z The Youniverse

Jerguš Oravec - Na ramenách otcov tour 2017:

3. 2. - Košice, Papa kaviareň, Kasárne Kulturpark, Košice
4. 2. - Prešov, Christiania
11. 2. - Brezno, Bombura
17. 2. - Martin, Barmuseum
18. 2. - Žilina, Smerr music bar
25. 2. - Prievidza, Woodstock
4. 3. - Brno, Stará pekárna
9. 3. - Bratislava, KC Dunaj
25. 3. - Liptovský Mikuláš, Route 66


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Soňa Hrúziková z agentúry Kulturmarket. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach www.jergusoravec.comwww.facebook.com/jergusmusic.

Súvisiaci interpreti: Jerguš Oravec