Aj tohtoročný festival Sziget bude hudobne pestrý. V aktuálnej sezóne oslavuje jeden z najlepších európskych festivalov 25. výročie vzniku. Z oznámených mien to vyzerá na zaujímavý program, ktorý sa bude odohrávať na viac ako päťdesiatich miestach počas siedmich dní.

Medzi osemnástimi novými avizovanými prírastkami programu sú aj veľké mená. Tie vystúpia na hlavnom pódiu. Do Budapešti v termíne od 9. do 16. augusta pricestujú britskí rockeri Kasabian, kanadská punková kapela Billy Talent, jazz-popový spevák a držiteľ prestížnych ocenení Jamie Cullum aj indie-rockové duo The Kills. Formácie Clean BanditMetronomy potešia zas fanúšikov elektronickej hudby.  

Priaznivci mamutieho stanu A38 sa môžu tešiť na koncert kapely Interpol, ktorá sa v Budapešti zastaví na svojom turné Turn on the Bright Lights, oslavujúcom pätnásť rokov od vydania debutového albumu kapely. Okrem amerických indie-rockerov na fanúšikmi obľúbenom krytom pódiu vystúpia aj Crystal Fighters s celosvetovým hitom Follow, holandský DJ a hudobník Cashmere Cat, Austrálčan Flume, americká rocková kapela The Pretty Reckless, nemecký DJ a producent Fritz Kalkbrenner, austrálska alternatívna skupina Jagwar Ma, Britka Charli XCX a raper Danny Brown.

V Aréné, ktorá je top miestom pre fanúšikov elektronickej hudby, zahrajú Sunnery James & Ryan Marciano a tiež Maurice West. Energická ruská kapela Leningrad sa predstaví na World Music Stage.  

Nové a doposiaľ potvrdené mená 25. ročníka Szigetu:

Jamie Cullum
Billy Talent
Interpol
Leningrad
Crystal Fighters
Flume
Clean Bandit
Metronomy
Fritz Kalkbrenner
Sunnery James & Ryan Marciano
Maurice West
Jagwar Ma
Charli XCX
Kasabian
The Pretty Reckless
Danny Brown
The Kills
Cashmere Cat

Bad Religion
Dimitri Vegas & Like Mike
DJ Shadow
GTA
GusGus
Kensington
Mac DeMarco
Major Lazer
Oh Wonder
Oliver Heldens
Tom Odell
Two Door Cinema Club
Vince Staples
W&W
   
Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová, PR manažérka festivalu Sziget.