Škótska kapela Franz Ferdinand zverejnila skladbu Lazy Boy. Novinka je tretím singlom z očakávaného albumu Always Ascending, ktorý skupina plánuje vydať 9. februára.

Always Ascending je prvým albumom, na ktorom sa podieľal aj nový člen skupiny Julian Corrie (klávesy, syntetizátor, gitara). V zostave nahradil Nicka McCarthyho (klávesy, gitara), ktorý odišiel v roku 2016. O produkciu štúdiovky sa postaral Philippe Zdar. Album bude obsahovať dovedna desať skladieb, medzi ktorými sú aj predchádzajúce dva single Always Ascending a Feel the Love Go.

Skupina podporí album aj na turné. Päťčlenná formácia sa predstaví 8. marca vo varšavskom klube Stodola, o deň neskôr (9.3.) zahrá v pražskom Fóre Karlín a 13. marca sa predstaví vo viedenskom Gasometri.


Skupinu Franz Ferdinand založili Alex Kapranos, Bob Hardy, Paul Thomson a spomínaný Nick McCarthy v roku 2002 v Glasgowe. V súčasnosti v zostave hrá aj Dino Bardot. Debutový, eponymný album vydali v roku 2004. S druhou nahrávkou You Could Have It So Much Better (2005) držitelia Mercury Prize, Ivor Novello Award, niekoľkých NME Awards či BRIT Awards dobyli britský albumový rebríček.

Nasledujúca štúdiovka Tonight: Franz Ferdinand (2009) debutovala na druhom mieste UK Chartu. Zatiaľ posledným albumom kapely je Right Thoughts, Right Words, Right Action, ktorý vydali v roku 2013. Od roku 2014 tvoria s americkým pop-rockovým duom Sparks projekt FFS, ktorý debutoval v júni 2015 eponymnou štúdiovkou.


Zdroj: SITA (Nme.com, Franzferdinand.com, archív)
Foto: Facebook.com/officialfranzferdinand