Beat ve swingu je skladba, ktorú fanúšikovia už dobre poznajú. Dva roky bola súčasťou programu barovej scény, s ktorou Vojtěch Dyk & B-Side band navštívili takmer 80 miest a festivalov. Avšak nikdy nebola dostupná on-line. Až teraz sa pieseň dočkala svojej digitálnej aj vizuálnej podoby.

O videoklip sa postarala režisérska dvojica Hana Mikolášková a Filip Novák. Hudbu a text zložil herec a muzikant Lukáš Janota, finálny mastering sa realizoval v jednom z najznámejších štúdií sveta Abbey Road. To všetko pod producentským dohľadom kapelníka B-Side bandu Josefa Buchtu.

"Lukáš Janota v piesni dokázal krásne skĺbiť muziku a tému, ktoré by som zhrnula asi takto: hudba nás spája naprieč žánrami, časom, krajinami, módnymi i životnými štýlmi. V hudbe a vo swingu zvlášť, je okrem toho pocitu súznenia, ale aj obrovská dávka radosti a energie. A to všetko sme sa snažili nejako previesť do klipu, v ktorom sa individuálna jazda autom mení na jednu poriadne rozbehnutú párty, ktorá rozhýbe všetkých pritomných pred i za kamerou," dodává režisérka Hana Mikolášková.


Swing - strhujúci a živelný

Swingu zostali tvorcovia verní nielen štýlovo s jemne naivným zveličením, ale hlavne vďaka strhujúcemu a živelnému tancu. Preto okrem Vojtu a hudobníkov z B-Side bandu pozvali na pľac aj tanečníkov. "Mali sme veľké šťastie, že sa podarilo dať dokopy tím fantastických profesionálov na čele s choreografom Pavlom Strouhalom. Aj typovo nám obsadenie podporilo hlavnú myšlienku. Teda spoločná párty naprieč národnosťami," vraví Hana Mikolášková.  

Klip sa nakrúcal v pražskej La Fabrike, ktorá sa pro troch nakrúcacích dňoch premenila na industriálny filmový ateliér. "Najväčšou prekážkou pre výber lokácie bolo dostať do štúdia Vojtov Jaguar. La Fabrika preto bola jasná voľba," dodává režisér a hlavný kameraman Filip Novák.  

Vojtěch Dyk sa začiatkom februára zúčastní ako kouč televíznej šou Hlas Česko Slovenska, kde začínajúcim talentom pomôže naštartovať ich vysnívanú kariéru. V júli potom spolu s B-Side bandom zahrajú pred Stingom, ktorý v rámci svojho turné okrem Bratislavy vystúpi aj v zámockých záhradách v Slavkove u Brna.    


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Lucie Šimůnková. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Matěj Juhár

Súvisiaci interpreti: Vojtěch Dyk