Slovenský spevák, textár a producent Dominik Štofko alias Domi Stoff predstavuje tretí singel zo svojho debutového solového albumu Vzduch a dym, ktorý minulý rok v lete. Naďalej však zostáva aj frontmanom etablovanej kapely King Shaolin, ktorá je známa aj ako sprievodná skupina speváčky Celeste Buckingham.

Pesnička s názvom Erózia lásky je úvodnou skladbou albumu Vzduch a dym a je o splynutí dvoch tiel a duší. Zároveň je prvou skladbou, v ktorej sa Domi Stoff aj na koncertoch predstaví v role speváka a basgitaristu, nakoľko jeho primárnym sprievodným nástrojom bola doposiaľ gitara. Výrazný basový groove a pulzujúca rytmika s rôznymi perkusívnymi detailami sa nesie celou skladbou, ktorej originálny a netypický zvuk podčiarkuje aj vkusná práca s elektronikou.

"Skladba vznikla tak, že v jeden krásny upršaný deň som chytil do rúk basu a začal som hrať nejaký celkom chytľavý riff, no ešte nebol dostatočne silný. A keďže je so mnou odjakživa spätý blues, tak som ho skúsil zahrať v bluesovom postupe, ktorý ma v momente dostal a nevedel som sa ho nabažiť. Atmosféra vo mne vyvolávala energiu sexi napätia, a preto som sa snažil aj text prispôsobiť nálade piesne,“ ozrejmuje Domi Stoff metaforicky uchopené napätie lásky. Ako obyčajne si skladbu napísal, produkoval a mixoval sám v Rita štúdiu v Bratislave, v ktorom pôsobí a produkuje skladby mnohým interpretom.


Náladu skladby vizuálne sprevádzajú svetlá a farby, dynamický strih a najmä výrazy samotných aktérov. "Skladby, ktoré majú v sebe to správne čaro, vo mne okamžite vyvolajú obrazy a zvuky. Nemal som určený štýl, ktorým chcem ísť, len som vedel, že chcem, aby to bolo živelné, jemne sci-fi a aby sa to valilo ako lavína vzrušenia," s úsmevom prezrádza spevák, ktorému s tvorbou klipu pomohol dlhoročný spoluhráč z kapely King Shaolin, gitarista a kameraman Michal Neffe a jeho Neffe Production.

Atmosféru v klipe podčiarkujú priestory ateliéru Svetlík v bratislavskej Novej Cvernovke. "Nakrúcanie bolo hektické, no o to intenzívnejšie. Milujem nakrúcanie v ateliéri, lebo je to veľmi kreatívne prostredie, kde treba vedieť robiť so svetlami a keďže som vyštudoval fotografiu, tak k tomu mám vzťah. Idea videoklipu je, samozrejme, umocniť atmosféru skladby, a preto sme používali farby, ktoré mi evokuje skladba," hovorí Domi Stoff.

V scénach odkazuje na sexualitu, túžbu a živelné emócie plné neresti, ktoré sú prirodzenou súčasťou lásky. Okrem hudobníka si v klipe zahrala Nina Nováková, Domiho dobrá kamarátka, ktorá hrala už v jeho debutovom sólovom videoklipe Očami vábi. "Páči sa mi prepojenie medzi skladbami, ktoré tým vzniká a rád by som ju obsadil aj v ďalšom klipe, kedy sa kruh uzavrie," objasňuje Domi Stoff myšlienku zainteresovania jednej postavy v rôznych videoklipoch. Spevák, skladateľ a producent v súčasnosti na nových skladbách a vizuálnych ideách k nim, ako aj na spracovaní live verzií k už vydaným skladbám.

Vypočujte si celý album Vzduch a dym na Deezeri:



Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk PR manažér speváka Michal Neffe. Správu sme upravili a doplnili.