Česká speváčka Aneta Langerová po deviatich rokoch ukončila spoluprácu s projektom Nadačného fondu Českého rozhlasu Světluška, ktorý pomáha nevidiacim a slabozrakým. Informoval o tom portál iDnes.cz.

"Světluška sa dostala do určitého míľniku a po dlhých diskusiách som zistila, že na jej budúce smerovanie máme s Nadačným fondom Českého rozhlasu rozdielne názory," uviedla Aneta Langerová. "Je to veľmi ťažké a bolestné rozhodnutie, s ktorým sa budem ešte dlhý čas vyrovnávať, ale viem, že niekedy je nutné odísť pre dobro veci. Cítim morálnu povinnosť prenechať svoje patrónstvo nad Světluškou niekomu ďalšiemu." 

Dvadsaťsedemročná interpretka bola patrónkou projektu od roku 2005. Počas dlhoročného pôsobenia pomohla Světluške vyzbierať množstvo finančných prostriedkov na pomoc nevidiacim. "Světluška do nášho života priniesla možno viac, ako sme si dokázali predstaviť. Stala sa našou súčasťou. Neľutujeme jediný rok, ktorý sme spoločne strávili. Odovzdali sme jej kus nášho života a ona nám to mnohonásobne vrátila. Veľmi si to vážime," napísala speváčka na svojom oficiálnom webe spolu s bratom Nikolom, ktorý je zároveň aj jej manažérom. Obaja tiež dodali, že Světluške prajú, aby aj naďalej pomáhala nevidiacim a spájala ľudí, ktorým nie je ľahostajný život druhých.

"Je mi, samozrejme, ľúto, že sa naša spolupráca končí, Světluška ale pokračuje v plnej sile. Vďaka partnerom sa budeme aj naďalej stretávať v Kavárně potmě, na Nočním běhu pro Světlušku a ďalších akciách s novým patrónom či patrónkou," vyjadril sa generálny riaditeľ Českého rozhlasu Peter Duhan.

Aneta Langerová sa narodila 26. novembra 1986. Spevácku kariéru začala v detskom zbore. Neskôr účinkovala s kapelou SPB (Spolek přátel bigbítu). Preslávila ju televízna spevácka súťaž Česko Hledá SuperStar, ktorú vyhrala v roku 2004. V rovnakom roku vydala aj úspešný album Spousta andělů. Nasledovali štúdiovky Dotyk (2007) a Jsem (2009).

Zdroj: SITA (iDnes.cz, archív)
Foto: Martina Kaderková - Langerovaaneta.cz

Súvisiaci interpreti: Aneta Langerová