Členovia skupiny Peter Bič Project predstavili videoklip k aktuálnemu singlu Don't Wanna Be Just Friends, ktorý pochádza z úspešného albumu Say It Loud (2012). Stali sa v ňom porotcami konkurzu v štúdiu tanca, kde hodnotili výkony tanečných majstrov.

Scenár klipu aj réžiu si zobral na starosť skúsený režisér Jozef Koháry. Členov skupiny Peter Bič Project zobral do štúdia tanca Elledanse v Bratislave, kde im pridelil herecké úlohy. "Hlavnou postavou sú chlapec a dievča, ktorí k sebe cítia niečo viac a ešte si to nepovedali. Stretnú sa na konkurze, kde predvedú úžasné tanečné číslo. Záver lovestory si pozriete v klipe," opisuje tvorbu režisér.

"S Bičovcami sa mi pracuje dobre. Peťo a Dáška hrali porotu a tvárili sa tak ako mali, čiže znudene. Potom ich očaril tanečný pár, a tak prejavili emócie. Myslím si, že to zvládli dobre," dodal Koháry.

Peter Bič Project v klipe Zdroj: Jozef Koháryčlenovia Peter Bič Project ako porota tanečného konkurzu

"Ako porotca som sa cítil veľmi dobre, pretože my sme sedeli a oni tancovali. Obdivoval som ich výkony. Keď som ich videl, koľkokrát to museli opakovať, bol som už len z toho unavený. Je to tvrdá drina, ako porotcovia sme sa mali lepšie," s úsmevom komentuje nakrúcanie frontman skupiny Peter Bič. "Nakrúcanie bolo príjemné, na tanečníkov sa dobre pozeralo. Ale lepšie ako pred kamerou sa cítim na pódiu, keď spievam. Do klipu ma upravili veľmi výrazne, veľa makeupu a doplnkov. Teším sa ako to bude vyzerať v klipe," priznala počas nakrúcania speváčka Dáška Kostovčik.

"Nikto z nás nie je profesionálny herec, robíme len trošku viac ako na pódiu. Ja som kedysi aj hral vo filme, takže s tým nemám problém. Mám aj nejaké tanečné skúsenosti, niekoľko rokov som trénoval spoločenské tance. Ako porotca som však vystupoval po prvýkrát," prezrádza Ivo Bič. Zaujímavosťou je, že novinka Don't Wanna Be Just Friends romanticky spojila dvoch členov kapely. Speváčka Dáška a klávesák Matúš Pavlík si v nej vzájomne vyjadrili city a po dokončení piesne sa z nich stal pár.


Skupina Peter Bič Project momentálne už pracuje na novom albume, ktorý by mal vyjsť ešte v tomto roku. Fanúšikovia sa tak môžu tešiť na ďalšie hity v štýle Hey Now či Thinking About You, s ktorými sa kapela predstaví aj na turné. Úspešný album Say It Loud si môžete vypočuť na Deezeri.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Ján Štovka

Súvisiaci interpreti: Peter Bič Project