Bratislavské Divadlo P. O. Hviezdoslava je, tak ako aj ostatné slovenské divadlá, už niekoľko mesiacov zatvorené. V nedeľu 28. marca však odštartuje nový diskusno-hudobný formát s názvom Hry v DPOH, v ktorom bude moderátorka Zuzana Kovačič Hanzelová spovedať zaujímavých hostí na témy vzdelávania a umenia.

Nová relácia Hry v DPOH sa nakrúca v javiskových priestoroch Divadla P. O. Hviezdoslava, ktoré sú od minulej jesene bez divákov. "Nový edukatívny diskusný formát prinesie raz do mesiaca formou rozhovorov ahudobných vstupov iný pohľad na disciplíny života odvodené od školských predmetov, akými sú dejepis, chémia, slovenčina, umelecká, či telesná výchova," vysvetľuje vedúca DPOH Valéria Schulczová.

J. Lupták, Z. Kovačič Hanzelová a Z. Fialová Zdroj: E. Lančaričová, archív BKISScéna relácie Hry v DPOH pochádza z predstavenia Perníková dáma

Moderátorka Zuzana Kovačič Hanzelová bude vrozhovoroch shosťami rozoberať význam amotiváciu štúdia jednotlivých disciplín. Premiéra prvého dielu relácie bude odvysielaná príznačne na Deň učiteľov - 28. marca o 19:00 na Facebook stránke Bratislavského kultúrneho a informačného strediska (BKIS) a mediálneho partnera projektu, ktorým je Denník N. Prvé vydanie relácie sa bude niesť v znamení umeleckej výchovy a jeho podtitul znie: Na čo hráš?.

"Umenie patrí do vývoja človeka rovnako ako čokoľvek iné. Hľadanie krásy, prepájanie hemisfér v mozgu, ale aj nadšenie z kreatívnej práce sú hodnoty, ktoré spojili aj hostí diskusie - herečku SND Zuzanu Fialovú a violončelistu Jozefa Luptáka. Obaja majú skúsenosť s učením mladých ľudí a v talkshow prezradia s humorom a s nadhľadom jednoduchý návod na funkčnú krajinu, ale aj to, ako deti viesť k umeniu," približujú tvorcovia témy prvého dielu.

Zuzana Fialová v relácii porozpráva aj o svojom vzťahu k výtvarnému umeniu a Jozef Lupták, ktorý okrem hry na violončelo ovláda aj beatbox, sa zase predstaví aj v role hudobného hosťa. Sprevádzať ho bude akordeonista Boris Lenko.

Reláciu a Divadlo P. O. Hviezdoslava môžete podporiť zakúpením dobrovoľnej vstupenky. 

Zdroj: Predpredaj.sk
Foto: E. Lančaričová, archív BKIS