Slovenský raper a spevák Puerto je známym milovníkom latinsko-americkej populárnej hudby, ktorú prináša svojim poslucháčom so slovenskými textami. Teraz sa rozhodol spoločne s mladým objavom menom Yael prespievať jeden z najväčších španielsky spievaných hitov minulého roka od dvojce Bad Bunny a Jhay Cortez.

Puerto a Yael zo skladby Dákiti s výborným melancholickým podmazom spravili pieseň Vďaka ti. Obe verzie sú o fascinácii muža ženou, no kým pôvodný španielsky text je explicitnejší a spomína sa v ňom párty, alkohol, ľahké drogy a sex, slovenská dvojica pieseň poňala romantickejšie. Túžobným a pokorným spôsobom v nej vyzdvihujú ženskú prirodzenosť, pričom uctievajú jej temperament a zdôrazňujú rešpekt k nežnému pohlaviu. "Skladba je venovaná všetkým dievčatám a ženám, ktoré si zaslúžia počuť, že si ich muži vážia," hovorí Matúš Kolárovský alias Yael, ktorý debutoval len pred pár mesiacmi singlom Made of Gold.

"S Yaelom som sa zoznámil vďaka Illuminate Production a keď mi ukázal cover Dákiti, na ktorom pracuje, precitol som v jeho autenticite, originalite a kvalite. Hneď sme sa zavreli v štúdiu a v ten večer bolo demo na svete. Nikdy predtým sa mi s nikým nepracovalo tak ľahko a prirodzene. Yael vybral text, ktorý dokonale vystihol moje pocity a napísal refrén, ktorý bol už iba akousi čerešničkou na torte," dodáva Puerto.

Singel Vďaka ti vychádza spolu s videoklipom z dielne Illuminate Production. Režisér Martin Miko zvolil jednoduchý a efektívny štýl vizuálu jednozáberovky nakrútenej v tmavej miestnosti, čím podčiarkol atmosféru skladby. Pod mix a mastering slovenskej verzie sa podpísal Sushiboy.


Redakciu Hudba.sk informoval Peter Zajíc z Illuminate Production. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.