Britská skupina Muse zverejnila nový singel a zároveň oznámila vydanie albumu. Deviata štúdiová platňa Will Of The People vyjde 26. augusta a okrem novinky Compliance, ktorú opäť sprevádza pôsobivý a poriadne temný videoklip, ponúkne aj starší singel Won't Stand Down.


"Album vznikal v Los Angeles a je ovplyvnený rastúcou neistotou a nestabilitou vo svete," prezradil spevák Matt Bellamy. "Pandémia, nové vojny v Európe, masívne protesty a nepokoje, kolísanie západnej demokracie, rastúce autoritárstvo, lesné požiare a ďalšie prírodné katastrofy, to všetko ovplyvnilo album." Podľa frontmana Muse prežívame desivé obdobie, ktoré muselo znepokojiť každého. "Album je osobnou navigáciou cez tieto obavy a prípravou na to, čo bude," dodáva.

Prečítajte si tiež: VIDEO: Matt Bellamy naháňa hrôzu v novom dystopickom klipe kapely Muse

Podľa oficiálnych informácií bude nová kolekcia, ktorej produkcie sa ujala samotná kapela, veľmi pestrá. Môžete sa tešiť na dystopický glam-rock, nostalgickú elektroniku a industriálne znejúce pasáže.

K novému singlu Compliance vedúca postava tria hovorí: "Vlády, demagógovia, algoritmy sociálnych médií a náboženstvá všetkých druhov nás v období zraniteľnosti zvádzajú, vytvárajú svojvoľné pravidlá a skreslené predstavy, ktorými sa musíme riadiť. Hovoria nám, že iba oni môžu vysvetliť realitu, a zároveň obmedzovať našu slobodu, autonómiu a nezávislé myslenie. Sme doslova nútení, aby sme denne produkovali povinné dve minúty nenávisti proti cudzej skupine podľa ich výberu a aby sme zatvárali oči pred našim vlastným vnútorným hlasom rozumu."


Redakciu Hudba.sk za vydavateľstvo Warner Music informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

Foto: Nick Fancher

Súvisiaci interpreti: Muse