PoeticGarden vznikol v roku 2022 ako autorský projekt hudobníkov, ktorých spája dlhoročná hudobná spolupráca. Gitarista Miro Zahradník, basgitarista Mário Polónyi a bubeník Ďusi Petrus niekoľko rokov pôsobili v kapele zameranej na interpretáciu najväčších hitov Erica Claptona.

Všetci členovia sú hudobne vzdelaní a skladateľsky aktívni, a tak sa rozhodli svoje doterajšie hudobné skúsenosti zúročiť v autorských skladbách štýlovo zameraných na moderný rock. Hudba PoeticGarden s lyrickými textami Mária Polónyiho vytvára atraktívnu rockovú poetiku, ktorú svojím hlasom zastrešuje mladý talentovaný spevák Robo Vida.

"Pieseň Mier neumiera vznikla v lete 2022. Na Facebooku som zazrel báseň Mier neumiera, ktorú napísal Mário. Okamžite som sa mu ozval, že presne toto je text, ktorý by stál za zhudobnenie, pretože už dlhšie som plánoval založiť kapelu zameranú na autorskú tvorbu v slovenčine. Krátko na to mi Mário poslal aj náčrt hudby na akustickej gitare. Ja som následne nahral kompletný aranžmán piesne v chytľavom rockovom šate," povedal pre Hudba.sk Miro Zahradník.

A dodal: "Chvíľu trvalo, než sme našli výrazovo správneho speváka, ale v Komárne sme objavili talentovaného Roba Vidu. Keďže sme všetko skúsení hudobníci, snažíme sa nadviazať na vysokú technickú úroveň rockovej tradície, ale zároveň hľadať originálne hudobné prvky. Pripravené na nahratie máme aj ďalšie veľmi zaujímavé piesne."

Informácie a fotografiu redakcii Hudba.sk poskytol Miroslav Zahrandík. Viac inforácií o kapele nájdete na www.poeticgarden.sk.