Fanúšikov kapely Slayer tento týždeň potešili hneď dve veľké správy. Okrem toho, že sa legenda thrash metalu v lete predstaví na českom festivale Brutal Assault, zverejnila aj novú skladbu. Tá je prvou novinkou od smrti gitaristu Jeffa Hannemana.

Pieseň Implode je v súčasnosti k dispozícii na voľné stiahnutie na oficiálnej webstránke kapely. Zaujímavosťou je, že ide o prvú novinku formácie od roku 2009 a zároveň aj od smrti gitaristu Jeffa Hannemana, ktorý zomrel v máji minulého roku vo veku 49 rokov.

Skladba by sa mala objaviť aj na novom albume Slayer, ktorý sa na trh dostane v priebehu roka 2015. Nahrávka vyjde vo vlastnom vydavateľstve skupiny, čím bude oficiálne ukončená jej doterajšia spolupráca so spoločnosťou Ricka Rubina - American Recordings.

"Rick zohral veľkú úlohu v našej kariére a spravili sme s ním niekoľko skvelých albumov. Ale dnešok je novým dňom, vydavateľstvá už nehrajú takú rolu ako voľakedy a nám sa zapáčila myšlienka vydať si album svojpomocne, aby sme sa mohli priamo spojiť s našimi fanúšikmi. Sme radi, že Nuclear Blast sa do tejto úlohy pustí s nami," uviedol frontman kapely Tom Araya.

Fanúšikovia, ktorí si budú chcieť novinku Implode vypočuť naživo, budú mať šancu na českom festivale Brutal Assault, ktorý sa uskutoční od 6. do 9. augusta vo vojenskej pevnosti v Josefově. Organizátori akcie totiž len nedávno oznámili, že Slayer sa tu predstaví ako headliner podujatia.


Zdroj: Nme.com, PR
Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Slayer