Franz Ferdinand prichádzajú s novým videoklipom ku skladbe Glimpse of Love. Je plný bizarností a minimálne smrteľne vážny výraz speváka Alexa Kapranosa, hypnoticky tancujúceho so šalátom v ruke, diváka pobaví. Ide o druhý videoklip z ich piateho štúdiového albumu Always Ascending, ktorý vyšiel vo februári.

Videoklip vznikal na francúzskom vidieku na farme a stojí za ním režisérka Alice Kunisue. "Na konci nášho európskeho turné sme spolu strávili deň na starom vidieku v Saint Remy. Alice Kunisue takto celú vec zdokumentovala," okomentovali videoklip na sociálnej sieti Franz Ferdinand. A musel to byť mimoriadne zábavný deň alebo úplná nuda do zbláznenia, výsledok je totiž poriadne uletený. 

Video ku skladbe Glimpse of Love je poskladané z množstva bizardných obrazov, póz pre fotografa v absolútnej retro nálade. Objavuje sa moment, keď Kapranos kŕmi svojho spoluhráča Juliana Corrieho na stacionárnom bicykli alebo sa v kúpeľni rozpúta čudesný večierok. Popritom všetkom žiada kapela len záblesk lásky (Glimpse of Love). 

Always Ascending je piatou štúdiovkou škótskej kapely Franz Ferdinand a zároveň je to prvý album, ktorý vznikol bez zásadného člena kapely Nicka McCarthyho (klávesy, gitara), ktorého v zostave nahradil Julian Corrie (klávesy, syntetizátor, gitara).


Skupinu Franz Ferdinand založili Alex Kapranos, Bob Hardy, Paul Thomson a spomínaný Nick McCarthy v roku 2002 v Glasgowe. Nick McCarthy z kapely odiešiel v roku 2016.  V súčasnosti v zostave hrá aj Dino Bardot a Julian Corrie. Od roku 2014 tvoria s americkým pop-rockovým duom Sparks projekt FFS. V júni 2015 im vyšla debutová, eponymná štúdiovka.

Autorka: Marína Valentovičová
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Franz Ferdinand