Už len dva dni zostávajú do prvého ročníka nového showcaseového festivalu SHARPE, počas ktorého návštevníci zažijú v bratislavskej Novej Cvernovke viac ako 25 koncertov na šiestich pódiách. Počas dvoch dní (27. a 28.4.) nebudú chýbať vystúpenia pod holým nebom, komorné "unplugged" prekvapenia, či temné elektronické sety.

Svoje zastúpenie na tomto hudobnom podujatí bude mať aj Rádio_FM, na ktorého pódiu sa počas soboty 28. apríla vystriedajú shoegaze-ová kapela Manon Meurt z Česka, avantgardní multiinštrumentalisti SVIN z Dánska (zajtra doobeda vám prinesieme premiéru ich nového videa), vychádzajúca rakúska popová hviezda Ankathie Koi a tiež zástupcovia domácej scény Says, 52 Hertz WhaleFishFace. 

"Opäť potvrdzujeme, že to s podporou domácej scény myslíme vážne. Na hudobnom festivale a konferencii SHARPE bude mať Rádio_FM vlastné pódium a náš hudobný dramaturg Daniel Baláž bude diskutovať o dôležitosti verejnoprávnych rádií. Aj toto je spôsob ako môžeme slovenskú tvorbu predstaviť zahraničným hosťom a odborníkom," poznamenala šéfdramaturgička Rádia_FM Janka Imrichová.

Rozhovor: Hudobný dramaturg Rádia_FM: Hrať jednu skladbu trikrát denne je pre nás priveľa

Poslaním festivalu je rozšíriť obzory hudobných fanúšikov a predstaviť zaujímavé mená z domácej a zahraničnej hudobnej scény, ktoré majú potenciál prekročiť hranice svojich krajín. Jeho súčasťou je odborná hudobná konferencia, ktorá vytvorí platformu pre vzdelávanie a networking hudobníkov a hudobných profesionálov. Všetky podrobnosti o podujatí nájdete na oficiálnom webe sharpe.sk.

Prečítajte si tiež:

Nová Cvernovka ožije hudbou: Festival SHARPE je udalosťou, na ktorú sa čakalo

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Redakciu Hudba.sk za Rádio_FM informovala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.

Foto: Says - Barbora Vaculová