Speváka Adama Ďuricu si vybrali organizátori medzinárodného open-air koncertu v Poľsku ako reprezentanta Slovenskej republiky. Mladý hudobník zaspieva na nesúťažnom galakoncerte, ktorý je súčasťou Medzinárodného poľského festivalu Carpathia Fest. TASR informovala PR manažérka speváka Adriána Čahojová.

Medzinárodná open-air akcia odprezentuje a vzdá hold výnimočným hudobníkom, ktorí zažiarili v posledných ročníkoch festivalu Carpathia. V rámci galakoncertu vystúpi aj Adam Ďurica, ktorého organizátori pozvali ako tohtoročného reprezentanta Slovenska, keďže v minulosti zvíťazil na jednom z ich festivalov. Galakoncert sa uskutoční 7. júla, medzi hosťami je aj česká speváčka s poľskými koreňmi Ewa Farna.

"Hosťami koncertu sú, podľa slov organizátorov, najvýraznejšie talenty posledných ročníkov súťaže. Takže, samozrejme, je pre mňa česť, že v programe môžem vystúpiť," uviedol pre médiá Adam Ďurica. Do poľského mesta Rzeszów, dejiska festivalu i galakoncertu, by mal cestovať ako čerstvý inžinier. Už o pár dní ho totiž čakajú štátnice i obhajoba diplomovej práce na Materiálovo-technologickej fakulte Slovenskej technickej univerzity v Trnave.

"Tento koncert je pre mňa výnimočný. Atmosféra bude určite úžasná. Všetkých účinkujúcich bude sprevádzať sláčikový orchester pod vedením renomovaného domáceho dirigenta, majstra Zygmunta Kuklu, ktorý sa postaral o aranžmány skladieb pre sláčikový orchester. V mojom prípade to bude skladba Bez servítky, s ktorom som pred tromi rokmi festival vyhral," vysvetlil Adam, ktorý popri posledných vysokoškolských povinnostiach momentálne finišuje s prácou na svojom novom singli Mám ťa rád.

Adam Ďurica a Peter Bič - Bez servítky

Zdroj: TASR
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Adam Ďurica