Slovenská speváčka, gitaristka a skladateľka Soňa Horňáková pokrstila v piatok večer v bratislavskom Divadle Ticho a spol. nový album V šere lesklých stromov. Štúdiovku známa pesničkárka vydala v spolupráci s Robertom Pospišom a Martinom Sillayom z vydavateľstva Real Music House po deväťročnej odmlke.

Novinka pozostáva z jedenástich citlivo zaranžovaných skladieb, v ktorých sa prelínajú žánre ako folk, blues či pop rock. Obohatená je aj jemnými náznakmi jazzových prvkov. "Nechcem povedať, že ostatné albumy si nevážim, veľmi si ich vážim a každý má v tej mojej diskografii svoje miesto. No toto je môj ôsmy album a musím povedať, že títo chalani, Robo a Maťo, dali, hoci sme sa predtým nepoznali, mojim veciam za chvíľu po tom, ako ich počúvali, presne to, čo som vždy cítila, že by to malo mať, a čo som počula v tej svojej hlave ešte predtým, než som predstúpila pred ďalších muzikantov. Takže, už som sa aj vyjadrila, že sa stotožňujem s tou podobou a keby som už aj nikdy nevydala žiadny album, tak mi už nebude ľúto," poznamenala Horňáková uprostred koncertu, v rámci ktorého zahrala okrem nových piesní Páv, Orient Expres a Havrany i výber zo svojho staršieho repertoáru.

Hudobnými hosťami večera boli Robert Pospiš a Martin Sillay, ktorí v druhej tretine koncertu predviedli vlastné skladby Alebo o (2013), Pieseň iného starca (2013) a Mesto spí a krajina spí (2018) a následne vystúpili aj po boku Horňákovej.

Nový album pokrstil zhruba v polovici koncertu pesničkár, spisovateľ, divadelník a publicista Miloš Janoušek vystrihnutými papierovými notami, ktoré vysypal zo zápalkovej krabičky. "Keby si si to náhodou rozmyslela a chcela ešte niečo nahrať a keby ti nejaké noty do tej ďalšej tvorby chýbali...," podotkol.

Zdroj: SITA 
Foto: Facebook.com/sonahornakova.pesnickarka

Súvisiaci interpreti: Soňa Horňáková