Bratislavská world music a etno-elektro formácia La3no Cubano, ktorá tento rok oslavuje svoje 15. výročie, predstavila videoklip k aktuálnemu singlu Paleo. Hudobníci v ňom ukazujú, ako má vyzerať poriadny žúr v prírode alebo v rodinnej izolácii na dedine. Podmanivý beat a jeho mantrické opakovanie nabáda k rytmickému pohybu a tancu.

Ani dlhoročnú stálicu slovenskej world music neobišli komplikácie spojené s pandémiou. Okrem zrušených koncertov museli upustiť aj z príprav na nakrúcanie videoklipu s režisérom Branislavom Vinczem. Ten nakoniec prenechal kameramanskú taktovku samotným členom kapely, aby každý z nich zachytil svoje vlastné prežívanie karantény. Vincze teda videoklip režíroval na diaľku a zrealizoval strih aj post-produkciu. Výsledok pripomína prvú letnú korona-áfterpárty v roztancovanom móde, ktorý je pre La3nos typický.


Za normálnych okolností by teraz nasledoval zoznam festivalov a akcií, ktoré by chalani odohrali tento rok. Mnohé boli už zrušené, resp. presunuté na jeseň či na budúci rok, sú tu však ešte možnosti zahrať niekde koncom leta, všetko sa uvidí podľa vývoja a vládnych nariadení. Kapela, fungujúca pod oboma názvami La3nos aj La3no Cubano, by v každom prípade rada s fanúšikmi oslávila svojich 15 rokov na scéne. Počas nich vystupovala pravidelne nielen doma a v Českej republike, ale aj na festivaloch na Kube, v Nemecku, Taliansku, Rakúsku, Poľsku, Maďarsku, Srbsku, UK a veľmi si ju obľúbili aj Dáni.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Tono Gúth. Text správy sme upravili.

Súvisiaci interpreti: La3no Cubano