(Nielen) slovenskí fanúšikovia odrátavajú dni a hodiny do bratislavského koncertu legendárnych Depeche Mode. Ešte predtým, než sa Národný futbalový štadión zahalí do čiernej, si môžete pozrieť aktuálnu videoklipovú novinku, ktorú kapela zverejnila počas prebiehajúceho európskeho turné Memento Mori Tour.

Vizuál ku skladbe Wagging Tongue je po Ghosts Again pokračovateľom série čiernobielych videoklipov k albumu Memento Mori. Režírovala ho londýnska dvojica Sacred Egg, ktorú tvoria Alex Mavor a Ed Kaye, pod vedením dvorného režíséra kapely Antona Corbijna, tentokrát v pozícii výkonného producenta.

Zachytáva mladý pár uprostred surrealistického dedinského rituálu pripomínajúci krst ako formu očisty v rieke. Očistou prechádza pár neschopný komunikácie, ktorý sa pod hladinou rieky vykričí zo svojich emócií, o čom svedčí mimika tvárí a bublinky vzduchu unikajúce z ich úst. Je ale zjavné, že pod vodou sa nemôžu počuť a po návrate domov sa ocitajú znova v rovnakom kolobehu problémov.

V závere veľavravne zaznie melódia skladby Don’t Say You Love Me, ktorá je potvrdením pretrvávajúceho problému vo vzťahu. Či za tým môžeme hľadať aj prípadný odkaz na ďalší singel z albumu Memento Mori je zatiaľ iba vo forme špekulácií či individuálnych prianí.

Dave Gahan a Martin Gore sa objavujú iba ako pozorovatelia celého výjavu, stojac v zástupe ľudí, ktorí tiež čakajú na svoju očistu. Vizuálne spracovanie dokonalo ladí s éterickou povahou skladby, s jej pochmúrnou lyrikou a emotívnymi vokálmi frontmana Depeche Mode. Pätnásť hodín po zverejnení na Youtube je videoklip v trendoch platformy na 30. mieste.

Prečítajte si recenziu: Smrť alebo znovuzrodenie? Depeche Mode nahrali svoj najsilnejší album za posledné dve dekády

Autorka: Miroslava Rabčanová

Dvojvinyl Memento Mori si môžete zakúpiť v našom partnerskom obchode Ruka Hore.