Amfiteáter vo Wiesene je považovaný za rodisko festivalovej kultúry v Rakúsku. Aj tento rok sa tam uskutoční viacero hudobných podujatí, prvými z nich budú začiatkom júla festivaly Harvest of Art a Forestglade, ktoré ponúkajú viaceré zvučné mená.

S prívlastkom "malý Frequency" sa už 6. júla v rozprávkovom prostredí rakúskeho Wiesenu predstaví jednodňový festival Harvest of Art. Pri svojej premiére zažiari kvalitným celodenným programom: The Kooks, Mumford & Sons, Glen Hansard, Thees Uhlmann, Warpaint, Robert Francis, Ginga a mnoho ďalších. 

O týždeň neskôr bude naopak Ottakringer Arena miestom rozlúčky s festivalom Forestglade, ktorý tento rok skončí svoju púť. Posledný ročník bude viac ako dôstojný - v sobotu 14. júla sa na pódiu vystriedajú Incubus, Billy Idol, The Ting Tings, Rea Garvey či Therapy?.

Wiesen je kultové a romantické miesto nielen pre milovníkov hudby. Amfiteáter vybudovaný uprostred prírody dopĺňajú zóny oddychu a kvalitný servis. Areál ponúka množstvo kulinárskych špecialít pripravovaných priamo na mieste. Pre chvíle relaxu sú vždy pripravené húpacie siete, lehátka ale tiež trávnik a lúky v okolí. 

Ako Harvest of Art, tak aj Forestglade sú jedňové podujatia. A keďže areál je od Bratislavy vzdialený len hodinu cesty autom, akcie sú čoraz atraktívnejšie aj pre návštevníkov zo Slovenska. Celodenné vstupenky na Harvest of Art festival aj Forestglade stoja zhodne 46 eur. Vstupenky na všetky festivaly vo Wiesene sa na Slovensku predávajú exkluzívne cez Eventim.sk.

Viac informácií a pestrú ponuku koncertov nájdete aj na oficiálnych stránkach Wiesen-festivals.at.

Incubus - Drive

The Kooks – She moves in her own way

Redakciu Hudba.sk informoval Tomáš Holetz zo spoločnosti Skalar Entertainment.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Kooks, Mumford & Sons