Speváci Peter Cmorik a Martin Harich dnes predstavili avizovaný spoločný letný singel. Ako napovedá názov skladby Oh My Bro, spievaná je v angličtine. O to väčším prekvapením je sprievodný vizuál v štýle Maťka a Kubka s krásnou slovenskou prírodou, ovečkami a tradičnými krojmi.

Oboch slovenských spevákov odteraz okrem niekoľkoročného priateľstva a podobných hudobných názorov a vzorov spája aj spoločný letný song Oh My Bro, ktorého autorom je Peter Cmorik. Veselá pieseň s anglickým textom z pera Mirky Vorobjevovej zaujme okrem príjemného tanečného rytmu a melódie aj netradičným videoklipom, ktorý je rýdzo slovenský.

Na prvý pohľad toto spojenie hudby a vizuálu vyvolá zdvihnuté obočie, no prekvapivo to celkom dobre funguje a video skutočne dáva pesničke nový rozmer. Aj keď ohlasy fanúšikov, že by sa mohla nahrať aj slovenská verzia duetu, by si speváci k srdcu zobrať mohli.

Herecká legenda aj očarujúca modelka

Dvojicu hudobníkov v lone slovenskej prírody očarí krásne slovenské dievča, ktoré si zahrala krásna modelka Michaela Karaková. Následne sa začnú predbiehať v tom, kto na ňu viac zapôsobí - obaja sa oblečú do ľudových krojov a snažia sa ju presvedčiť, že aj oni by s ňou dokázali žiť tradičný slovenský pastiersky život. Starého baču si v klipe zahral legendárny slovenský herec Karol Čálik

"Nakrúcania som sa zúčastnil preto, že obaja speváci Peter i Martin sú mi sympatickí, mám ich rád a sú dobrí. A tiež preto, že počas mojej kariéry som v klipe ešte nikdy neúčinkoval. Bolo to príjemné, určite aj preto, že takú krásnu partnerku som za manželku ešte nemal," hovorí s úsmevom Čálik. Klip sa nakrúcal vo Vlkolínci a v okolí Liptova, režisérom je Jakub Krška, ktorý so svojou spoločnosťou Moovi s Harichom spolupracoval aj na jeho predchádzajúcom, nemenej prekvapujúcom videosingli Dance 'n' Roll.


Ako starší brat

"Hneď ako som dokončil Oh My Bro, vedel som, že by to mohol byť duet, o ktorom sme sa často s Maťom Harichom bavili. Dal som spraviť text na chlapský duet a samozrejme témou mohla byť len žena! Maťo prišiel s nápadom, že keď sme slovenskí interpreti, no song je po anglicky, spravme k nemu slovenský ľudový klip! Musím sa priznať, že v kroji som sa cítil naozaj dobre. Veľkou pridanou hodnotou a zážitkom pre nás všetkých bolo účinkovanie Karola Čálika v úlohe baču a krásnej slovenskej devy, modelky Michaely Karakovej," objasnil vznik piesne a pocity pri nakúcaní klipu Peter Cmorik.

"Už niekoľkokrát sme si s Cmorom hovorili, že by sme mali spolu niečo naspievať. Pesnička a celá spolupráca s ním ma baví, pretože ho beriem ako svojho staršieho brata. Nakrúcanie bola veľká zábava. Fajn ľudia, krásna príroda, aj vstávať o tretej ráno kvôli východu slnka bolo v pohode," dodal Martin Harich.

Martin Harich, Michaela Karaková, Karol Čálik Zdroj: Daniel Gavenda

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér Rado Mešša. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Youtube / Moovi (koláž), Daniel Gavenda (foto v článku)

Súvisiaci interpreti: Martin Harich, Peter Cmorik