Už je to viac ako rok, odkedy americká speváčka Demi Lovato predstavila svoj posledný sólový singel. Balada Body Say vtedy vyvolala veľký rozruch, a to aj vďaka provokatívnym, takmer nahým promo fotkám. Teraz sa pripomína opäť a aj tentokrát to robí s poriadne horúcim vizuálom a textom reagujúcim na jej neprajníkov.

Skladieb s podobnou tematikou vzniklo v posledných rokoch mnoho, bežné sú najmä v hip-hope, no dnes už na "hejterov" týmto spôsobom reagujú aj popové hviezdy. V prípade Demi Lovato ide o prirodzené pokračovanie textov na albume Confident (2015). Na ňom sa po rokoch boja s vážnymi psychickými problémami vo svojich tínedžerských rokoch začala prezentovať ako sebavedomá žena, ktorá sa nehanbí za to, že nespĺňa parametre pomyselného ideálu krásy. Vo svojich klipoch začala hrdo odhaľovať svoje telo. Možno až príliš prvoplánovo, nie však vulgárne, ale tak, že tým (snáď) dodáva sebavedomie mladým dievčatám, ktoré so sebou nikdy neboli dosť spokojné.

Teraz im navyše ukazuje, ako sa s nadhľadom vyrovnať s negatívnymi reakciami okolia. 
Robí tak prostredníctvom chytľavého letného párty songu Sorry Not Sorry, v ktorom si rozhodne nedáva servítku pred ústa. "Áno, horím a viem, že to páli," spieva na konci refrénu. Svojim kritikom tak odkazuje, že ju ženú dopredu, lebo čím viac sa jej darí, tým viac ich to štve. 
Pieseň Sorry Not Sorry spolu so speváčkou zložil uznávaný americký producent Sean Douglas, ktorý je podpísaný napríklad pod hitmi Christiny Aguilery, Chrisa Browna, či Pitbulla. Autorsky sa na nej podieľali aj Trevor Brown, William Zaire Simmons a Oak Felder (Alessia Cara, Bea Miller, Britney Spears), ktorý je zároveň producentom skladby.

Vo videoklipe, ktorý má za päť dní od zverejnenia už vyše 20 miliónov prehratí, možno vidieť zábery z veľkej bazénovej párty, na ktorú Demi pozvala desiatky svojich priateľov. Najzaujímavejšie momenty neskôr boli zostrihané a zverejnené ako súčasť oficiálneho videoklipu. Dominujú v ňom však profesionálne nakrútené zábery, v ktorých možno vidieť speváčku v rôznych outfitoch pri bazéne či v penovom kúpeli. Pozornému oku diváka určite neunikne ani účasť niekoľkých známych osobností - v klipe sa objavili napríklad Paris Hilton, raper Wiz Khalifa alebo herec a spevák Jamie Foxx.


Text: Hudba.sk (zdroj: Dominika Dirgasová, Universal Music)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Demi Lovato