Britská spoločnosť BBC chystá na budúci rok štvordňový festival, ktorý sa bude konať na štyroch rôznych miestach Veľkej Británie a ponúkne najväčšie svetové hviezdy.

Organizátori chcú novým festivalom, ktorý sa bude volať The Biggest Weekend a uskutoční sa od 25. do 28. mája 2018, vyplniť medzeru, ktorú na britskej festivalovej scéne spôsobí budúcoročná pauza kultového festivalu Glastonbury.

V predaji bude spolu na všetky štyri podujatia 175-tisíc vstupeniek a pôjde o "najväčšie jednorazové hudobné podujatie, o aké sa BBC kedy pokúšala," oznámil v pondelok hlavný hudobný dramaturg BBC Bob Shennan.

"Oslávime mnohorakosť hudby na štyroch rôznych miestach našej krajiny, ukážeme najlepšiu britskú hudbu svetu a najlepšiu svetovú hudbu Veľkej Británii," povedal Shennan. Na konkrétne mená interpretov si však hudobní priaznivci budú musieť podľa neho ešte nejaký čas počkať.

Festival The Biggest Weekend nebude pravidelnou, ale len jednorazovou akciou. Organizátori Glastonbury si dávajú s festivalom každý piaty až šiesty rok voľno, aby sa mohol zregenerovať pozemok, na ktorom festival organizujú a ktorý sami vlastnia.

Zdroj: SITA (bbc.com)
Foto: Facebook.com/glastonburyofficial