Hudobníčka Kat predstavuje svoje debutové EP s názvom Ecos Del Mundo alebo Ozveny sveta. Ako už samotný názov napovedá, nahrávka obsahuje skladby, ktoré pesničkárka zložila svojich ciest po svete. Destináciami, ktoré zásadne ovplyvnili zvuk EP, boli Indonézia a Vietnam.

Hlavnou hrdinkou EP je švédsko-chilsko-česká speváčka a rapperka Sophie, ktorá prepožičala svoj hlas dvom pesničkám zo štyroch, ktoré sa na EP nachádzajú. "Pracujem veľa s organickými zvuky z rôznych etník, predovšetkým z krajín Južnej Ameriky, Afriky a Ázie. Používam veľa hlasy, ktoré nachádzam rôzne na Youtube. Niekedy je to rozhovor na Vice, inokedy zase hlasy z demonštrácie, alebo spev afrického kmeňa. Tiež veľa používam zvuky z prírody - rieka, vietor, oceán, vtáčiky. No a v neposlednom rade aj to, čo som si pozbierala sama pri svojich cestách naprieč Áziou," komentuje svoju tvorbu Kat.

Na EP sa postupne predstaví hneď niekoľko hostí, vrátane Sophie. Skladba Vanessa vznikla s dvoma talentovanými hudobníkmi z indonézskej Jávy - hudobným producentom Yodom a basgitaristom Malkym. "Bolo to ich prvé zoznámenie sa s tvorbou elektronickej hudby. Hlavným samplom celého songu je rozprávanie Vanesy o jej dni v Ekvádore. Video vzniklo v rámci projektu humanitárnej organizácie Plan International Ireland, ktorá sa snaží bojovať za ľudské práva a rovnosť dievčat v spoločnosti," opísala skladbu hudobníčka.

Hudobná reportáž

Hlavným stavebným kameňom skladby Solitario je zase sampel z reportáže magazínu Vice o jednom z posledných žijúcich členov rozpadnutej hippie komunity, ktorá žila uprostred lesa na Novom Zélande. Lonely in The Crowd sa rozvinie do beatu, ktorý potom Sophie doplnila spevom a rapom.

Spontánnym mixom všetkých týchto prvkov vznikajú často žánrovo odlišné veci, ktoré si niekedy viac či menej zachovávajú rovnaký rukopis. Vzniká tak hudba inšpirovaná svetom, ľuďmi a udalosťami, ktorá sa rozvíja do nevšedného hudobného počinu s názvom Ecos Del Mundo.

Kat · La Frase (ft. Sophia and Anna)

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Gabriela Heclová. Tlačovú správu sme upravili.  

Foto: PR