Americký hudobník Tom Morello priznal, že sa nedokáže zmieriť s úmrtím svojho priateľa a speváka ich spoločnej skupiny Audioslave, Chrisa Cornella. V rozhovore pre rozhlasovú stanicu WRIF gitarista, známy aj z kapiel Rage Against the Machine a Prophets of Rage, spomínal na ich posledné stretnutie a následnú komunikáciu o ďalších plánoch.

"Nemyslím si, že sa z jeho úmrtia niekedy spamätám. Máme však spolu veľa skvelých zážitkov. V januári sme spolu odohrali ako Audioslave prvý koncert po dvanástich rokoch. Som šťastný, že sme sa mohli opäť spojiť ako kamaráti aj hudobníci," uviedol Tom Morello. "Videl som Chrisa v januári a odvtedy sme si písali. Bol šťastný, mal krásnu rodinu. Rozprávali sme sa, že by sme mohli spraviť niečo nové s Audioslave, možno tento rok. Je to obrovská škoda," dodal.

Päťdesiattriročný rodák z New Yorku tiež uviedol, že mu je ľúto speváka Chestera Benningtona z kapely Linkin Park, ktorý zomrel 20. júla. "Je to hrozné. Je to strašná škoda, aj pre hudobný svet. Chestera som síce tak dobre nepoznal, ale obaja boli naozaj dobrí ľudia," vyjadril sa Morello.

Skupinu Audioslave založili v roku 2001 v Los Angeles traja členovia kapely Rage Against the Machine - basgitarista Tim Commerford, gitarista Tom Morello a bubeník Brad Wilk - ktorí po odchode Zacka De La Rochu chceli spoločne odštartovať nový projekt s novým spevákom. Chrisa Cornella im odporučil producent Rick Rubin.

V roku 2002 vydali prvý, eponymný album, z ktorého pochádzajú single Cochise, Like a Stone alebo Show Me How to Live. S ďalšou nahrávkou Out of Exile dobyli americký rebríček Billboard 200. Ich tretia štúdiovka Revelations vyšla v septembri 2006. Skupina, ktorej sa podarilo získať tri nominácie na Grammy, ukončila činnosť v roku 2007. Chris Cornell sa obesil tento rok 18. mája. Dožil sa 52 rokov.


Zdroj: SITA (Blabbermouth.net, archív)
Foto: AP Photo/Jason DeCrow

Súvisiaci interpreti: Audioslave