Skupine Para vyjde v piatok 28. septembra nový album Menšina, ktorý v ten istý deň aj pokrstí. Ako sú už fanúšikovia Pary zvyknutí, kapela si "ide svoje" a nepodlieha žiadnym trendom. Členovia skupiny robia piesne spoločne, tak ako ich v aktuálnom období cítia. Svoje myšlienky, pocity a postrehy tentokrát vložili do deviatich skladieb.

Tie kapela zverila do rúk Eddieho Stevensa (Moloko, Zero 7, Lavagance, Jana Kirschner), ktorý sa postaral o ich finálnu podobu šiestej štúdiovky. "Eddieho prácu, skúsenosti a znalosti sme vždy uznávali. Keďže sa v poslednom období pohybuje medzi Bratislavou a Londýnom, bolo jednoduchšie sa k nemu dostať aj osobne. Dodali sme mu naše demonahrávky, páčili sa mu, tak sme sa okamžite dohodli na spolupráci. S výsledkom sme mimoriadne spokojní," hovorí spevák skupiny Lasky.

Para pokrstí Menšinu už tento piatok, 28. septembra, v bratislavskom Majestic Music Clube. Pôjde o samostatný koncert kapely, pričom krstní rodičia budú známi až priamo v klube. Odznejú hlavne nové piesne, no pripomenú si aj staršie veci. "Uvádzací koncert k novému albumu je vždy skúškou sily nových skladieb. Máme pozorné publikum a očakávame, že nám dá patrične najavo, ako sa pozdávajú. Samozrejme, zaradíme aj niekoľko starších piesní. Koncert bude trvať približne dve hodiny, určite sa všetci dobre zabavíme," prezradil o programe piatkového večera Lasky.

Album Menšina vychádza na značke Pavian Records na CD v deň krstu, teda 28. septembra. Už od pondelka 24. septembra sa však nahrávka nachádza na iTunes, kde aktuálne vedie rebríček slovenského digitálneho predaja. Pre milovníkov klasického zvuku vyjde koncom októbra aj limitovaná edícia 300 kusov vinylov, ku ktorým bude pribalené aj CD ako bonus. Obal CD a vinylu navrhlo grafické štúdio Milk, ktoré je na hudobnej scéne známe najmä prácou na vizuáloch festivalu Pohoda. "Máme radi čistý dizajn a ten pre nás reprezentuje Milk. Obal poriešili hravou formou – skladačkou," dodáva Lasky.

Albumu predchádzal singel Žena, ktorý je stále aktuálny. Videoklip k nemu natočila Martina Slováková, bol zverejnený v pondelok 24. septembra cez stránku Rádia_FM.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Bibiána Grebeňová Šedivá, PR manažérka skupiny Para. Viac na www.para.sk a www.facebook.com/PARA.Brutalna.Zostava.

Súvisiaci interpreti: Para