Speváčka Janais počas uplynulého leta nezaháľala a spolu s kapelou usilovne pracovala na nových piesňach. Jednou z nich je pohodová, ešte stále letom dýchajúca novinka Hlavolam, ktorú dnes popoludní odpremiérovala v Rádiu Slovensko. Na Youtube skladbu zverejnila spolu s novými promo fotografiami od Mateja Kmeťa.

Pieseň Hlavolam má svieži rytmus a chytľavý text s posolstvom lásky a zaslúžených šancí. Viac o nej prezrádza samotná Janais: "Inšpiráciou pre napísanie tejto pesničky mi bola dobrá kamarátka a jej rozchod s partnerom po spoločne prežitých ôsmich rokoch. I keď má teraz novú známosť, neustále ňou lomcujú pochybnosti, či je to ten pravý a nežije iba v sebaklame. Vedie boj s rozumom a hoci mu nevie odolať, podobným myšlienkam sa nedokáže ubrániť. Každý z nás si však zaslúži šancu, či už ide o sklamanie alebo nový vzťah."


Novinka je nástupcom príjemnej skladby Nad hladinou, ktorá v posledných mesiacoch patrila medzi najhranejšie domáce pesničky a spolu s minuloročným duetom s Petrom Bažíkom (Blízko), Janais zaradila medzi najúspešnejšie "nové" hlasy v slovenskom éteri po zavedení rozhlasových kvót.

Mamička dvoch detí je tak názornou ukážkou, že skĺbiť materské povinnosti s prácou, ktorá je zároveň koníčkom, nemusí byť nemožné. Novinkou Hlavolam sa ale pracovné aktivity sympatickej speváčky a skladateľky určite nekončia. Jej fanúšikovia sa môžu v najbližších mesiacoch tešiť na ďalšie hudobné prekvapenia a vianočné turné.

Kto je Janais?

Janais je slovenská skladateľka a interpretka spievajúca v slovenčine, angličtine aj francúzštine. Jej doménou sa stal indie pop s prvkami folku a šansónu. Do širšieho povedomia sa dostala vďaka súťaži Eurovision Song Contest 2009, kde sa spolu s kapelou prebojovala do národného finálového kola s piesňou Taram ta rej. V tom istom roku predstavila debut Svetaboj s trinástimi autorskými piesňami. V marci 2013 vydala Janais druhý album Eufória. Okrem duetu s Martinom Husovským z Komajoty či spolupráce so známym textárom Vladom Krauszom album obohacujú aj anglické skladby a francúzske šansóny priamo z pera samotnej speváčky.

Zatiaľ posledným speváčkiným albumom je Vianočná Janais (2015). Album pozostáva z najznámejších slovenských kolied v originálnych úpravách, ale tiež z francúzskych a anglických vianočných piesní. Súčasťou albumu je duet Biela pieseň so Zuzanou Smatanovou či nestarnúca Let It Snow. Tú Janais pretextovala do slovenčiny a dala jej názov Nech sneží. Album získal skvelé kritiky a zlatú platňu za rok 2015. Speváčka v súčasnosti chystá vianočné turné po celom Slovensku a so svojou kapelou pracuje na štvrtom štúdiovom albume.


Najbližšie vystúpenia Janais:

7.10. - Košice, Polievkový festival, Kulturpark
9. 11. - Bratislava, kostol Klarisky
25. 11. - Piešťany, Krása bez bariér, Hotel Balnea Esplanade
2. 12. - Košice, Vianočný koncert pred Auparkom
7. 12. - Prešov, kino SCALA - vianočný koncert
10. 12. - Nitra, Vianočné mestečko na hrade
12. 12. - Banská Bystrica, Vianočná Janais v Banskej Bystrici, Robotnícky dom
13. 12. - Bratislava, Vianočná Janais v Bratislave, DK Zrkadlový háj
16. 12. - Rabča, Vianočné trhy 2017
17. 12. - Bratislava, Ružinov (Cultus) - vianočný koncert
22. 12. - Trnava, Vianočné trhy
30. 12. - Považany, Kultúrny dom 

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka speváčky Michelle Kristová. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa o Janais dozviete na oficiálnych stránkach www.janais.sk a www.facebook.com/Janais.sk.

Foto: Matej Kmeť

Súvisiaci interpreti: Janais