Anglická kapela Noel Gallagher's High Flying Birds vydá album Who Built The Moon?. Novinka sa dostane na trh 24. novembra a bude obsahovať dvanásť skladieb, vrátane bonusovej piesne Dead In The Water (Live at RTÉ 2FM Studios, Dublin).

Päťdesiatročný spevák a skladateľ strávil prácou na novinke dva roky spolu s dídžejom, producentom a skladateľom Davidom Holmesom. Medzi hosťami sa objavia aj Paul Weller a Johnny Marr. Ako píše britský týždenník New Musical Express (NME), pôjde o spevákov doteraz najexperimentálnejší počin.

Potvrdzuje to aj ukážka z albumu, ktorú Noel Gallagher zverejnil len pred pár hodinami. V poslednom z krátkych úryvkov piesní, ktoré sú namixované v traileri, dominujú gitary, no celkovo ide o naozaj výraznú zmenu spevákovho štýlu. Vyjadril sa k tomu už aj jeho milovaný brat Liam, ktorý na Twitteri napísal, že je to "ako keby sa vegetarián pokúšal predať vám kebab".

V rámci videa skupina predstavila aj tracklist albumu. Na oficiálnom webe zase zverejnila obal albumu a termíny budúcoročného svetového turné, počas ktorého sa hudobníci predstavia napríklad 14. apríla v pražskej Lucerne.


Tracklist albumu Who Built The Moon?:

1. Fort Knox
2. Holy Mountain (feat. Paul Weller, organ)
3. Keep On Reaching
4. It’s A Beautiful World
5. She Taught Me How To Fly
6. Be Careful What You Wish For
7. Black & White Sunshine
8. Interlude (Wednesday Part 1)
9. If Love Is The Law (feat. Johnny Marr, harmonika)
10. The Man Who Built The Moon
11. End Credits (Wednesday Part 2)

Bonusová skladba:
12. Dead In The Water (Live at RTÉ 2FM Studios, Dublin)

Noel Gallagher sa preslávil v kapele Oasis, v ktorej pôsobil od roku 1991 a vydal s ňou albumy Definitely Maybe (1994), (What's The Story) Morning Glory? (1995), Be Here Now (1997), Standing On The Shoulder Of Giants (2000), Heathen Chemistry (2002), Don't Believe The Truth (2005) a Dig Out Your Soul (2008). Po dlhoročných hádkach s bratom Liamom a rozpade skupiny založil formáciu Noel Gallagher's High Flying Birds. S ňou vydal v roku 2011 prvú, eponymnú štúdiovku a v roku 2015 druhý album Chasing Yesterday. Oba albumy sa dostali na vrchol britského albumového rebríčka.

Zdroj: SITA (Nme.com, Noelgallagher.com, archív)
Foto: Facebook.com/noelgallaghermusic