Už pri predchádzajúcom singli Goodbye sme o talentovanej speváčke a skladateľke Michaele Husárovej alias M.U.S. napísali, že posun od popu smerom k R&B a neo soulu je pre ňu správnou voľbou. Teraz to potvrdzuje videosinglom Temporary Love, ktorý je ďalšou skvelou ukážkou jej nového zvuku i vizuálnej estetiky.

Je to už piaty singel mladej umelkyne a druhý, pod ktorým je ako producent a spoluautor podpísaný Matej "Maxo" Mikloš známy z kapely Solid Move, štúdia LittleBeat a x ďalších kapiel a projektov. Novinka má oproti Goodbye elektronickejší zvuk a naznačuje, že pripravovaný debutový album M.U.S. nebude len poctou černošskej hudbe 90-tych rokov, ale ponúkne aj prvky súčasnej hudby.

Rýchly prvotný nápad, dlhá práca na výsledku

"Temporary Love je skladba, ktorá je vytvorená z krátkej frázy môjho vysamplovaného spevu z predošlého singla. Asi týždeň po vydaní Goodbye mi Maxo poslal nové demo, ktoré medzi inou prácou za pár minút vytvoril. A ja som hneď vedela, že do toho ideme, bola som z tej pesničky nadšená," vysvetľuje Michaela.

Samotný nápad vznikol asi za desať minút, no nasledovalo niekoľko mesiacov práce na aranžmáne, spevových linkách a finálnom sounde. "Nikdy som sa nezameriavala na čisto elektronickú hudbu, no my sme sa vybrali smerom, v ktorom som sa úplne našla. Ako hudobne, tak pocitovo." priznáva M.U.S., ktorá v novinke prekvapuje novým speváckym výrazom. Opustila zaužívané nízke spevové linky, ktoré boli pre ňu typické a ukázala jemnejšiu polohu svojho hlasu.

"Na začiatku to bol mierny boj so samou sebou, nebola som na svoj hlas v tejto polohe zvyknutá. Avšak Temporary Love by 'chrapľák' nezniesla. Už na začiatku som pochopila, že v tomto ohľade nastane nielen pre mňa, ale aj pre poslucháčov zmena. A na vlastné prekvapenie som sa v tomto výraze začala cítiť komfortne." Výsledok znie skvele a na slovenskej scéne by sme ťažko hľadali lepší moderný "sex song" - Michaelin jemne zachrípnutý vokál nikdy neznel tak lahodne a zvodne ako v spojení s hypnotickými Maxovými synťákmi.


Videoklip si prvýkrát režírovala sama

O mix singla sa postaral Matej "Maxo" Mikloš a mastering mal na starosti Mirek Chyška. Text piesne Temporary Love je podľa slov speváčky o pominuteľnosti pocitov a o potrebe blízkosti druhého človeka. "Z osamelosti sa obklopujeme aj nesprávnymi ľuďmi len preto, aby sme nemuseli čeliť vlastným myšlienkam."

Melancholicko-senzuálny zvuk pesničky dopĺňa jednoduchý čiernobiely vizuál, za ktorého výrobou, réžiou a celou postprodukciou stojí samotná speváčka. "Presne som vedela, ako chcem, aby videoklip vyzeral. A napriek tomu, že doteraz som spolupracovala so šikovnými filmármi, už som to nechcela nechať na druhých a len čakať, čo z toho vzíde. Potrebovala som do toho hovoriť, celé si to zorganizovať a zrežírovať. A tento systém práce sa mi páči, mať veci pod kontrolou," dodáva Michaela. Vo videoklipe účinkujú Martina Čulíková a spevák Matej Koreň. (Zhodou okolností sme práve včera zverejnili rozhovor s ním)

Po období vydávania singlov, počas ktorého M.U.S. našla svoj zvuk, prichádza čas na dlhohrajúcu nahrávku. Talentovaná hudobníčka na nej od septembra začala intenzívne pracovať spolu s Maxom Miklošom a plánuje ju dokončiť začiatkom roka 2019. Vznik a vydanie albumu čiastočne financuje z grantu od Fondu na podporu umenia a vyjsť by mal pod hlavičkou vydavateľstva go2stage.

Redakciu Hudba.sk informovala Michaela Husárová. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. Novinky M.U.S. môžete sledovať na sociálnych sieťach www.facebook.com/musmusicofficial a www.instagram.com/m.u.s.music.

Foto: Michaela Husárová (koláž Hudba.sk)