Melancholická pieseň koncepčne nadväzuje na predchádzajúce single Babylon a Osudom Souzený je predzvesťou pripravovaného albumu Donkichotský Ideály, ktorý interpret plánuje vydať koncom tohto roka. Aranžmánu skladby dominuje výrazná basová linka opretá o tanečný beat a emotívny prejav Petrofskiho.

Mladý tvorca už v predchádzajúcich singloch načrtol verné nasledovanie trendu osemdesiatych rokov a moderný pohľad na vtedajšiu elektronickú scénu, singel Milován nie je výnimkou a potvrdzuje daný rukopis. O videoklip sa postaral audiovizuálny umelec Adam Mogyorosi, ktorý mal na starosti aj predchádzajúce vizuálne stvárnenie Petrofského tvorby.

"Milován je moja doposiaľ najtanečnejšia vec. Snažil som sa zachovať retro osemdesiatkový ráz, ale zároveň som čerpal z moderného EDM a popu – inšpirácií je skutočne veľa. Zaujímavosťou je, že som Milován produkoval aj nahral rok a pol späť v mojej izbe na vysokoškolskej internáte v najtvrdšom lockdowne. Uvedomil som si, že na produkovanie piesne mi naozaj stačí iba laptop, slúchadlá a mikrofón. Vlny covidu paradoxne považujem za moje doposiaľ autorsky najplodnejšie obdobie, mal som veľa priestoru na tvorbu a sebazlepšenie," dodáva interpret.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Petr Ričánek.