Talianska hudobná superhviezda Eros Ramazzotti na jar 2013 odpáli svetové turné, v rámci ktorého sa 9. mája predstaví aj na Slovensku. Fanúšikovia a fanúšičky si jeho nezameniteľný hlas a šarm budú môcť vychutnať na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave, kde sa predstaví po dlhých dvanástich rokoch.

Lístky na koncert sú už v predaji od 35 eur na státie a od 59 eur na sedenie.

Vstupenky na koncert:  Predpredaj.sk

V rámci turné odohrá Eros Ramazzotti od marca do septembra (s krátkou letnou prestávkou) 34 koncertov v Európe a následne od októbra do decembra bude turné pokračovať po Severnej a Južnej Amerike, Austrálii a Južnej Afrike.

Svetoznámy hudobník na turné predstaví svoju novú štúdiovku s názvom NOI, ktorá vyjde 13. novembra vo vydavateľstve Universal Music Italy. Očakávanému dvanástemu albumu slávneho Taliana predchádzal prvý singel Un angelo disteso al sole ("Anjel ležiaci na slnku"), ktorý Ramazzotti napísal v spolupráci so Saveriom Grimaldim a Lucom Chiaravallim.

Eros Ramazzotti - Un angelo disteso al sole

Biografia

Eros Ramazzotti
 vydal svoj debutový singel presne pred 30 rokmi, prvý výraznejší úspech však zaznamenal o dva roky neskôr (1984) na festivale v San Reme. Mal vtedy 21 rokov a v súťažnej prehliadke začínajúcich talentov vzbudil záujem nielen u publika, ale aj u "lovcov talentov" z viacerých vydavateľstiev, ktoré oňho okamžite prejavili záujem. Priniesol totiž svieži melodický štýl, v ktorom sa typická talianska kantiléna mieša s rockom, soulom a blues.

Spoločnými znakmi jeho skladieb sú vášeň, láska, emócie v spojení civilným prejavom, inteligenciou a silným hudobným cítením. Táto kombinácia mu priniesla množstvo hitov a viac ako 55 miliónov predaných nosičov po celom svete. "Som nepolepšiteľný romantik," tvrdí o sebe spevák, ktorý má povesť lámača ženských sŕdc. Spojenie jeho príťažlivej vizáže a výnimočnej farby hlasu z neho totiž robí dráždivo zvodný objekt. Podľa aktuálnych fotografií aj vyššie uvedeného nového videoklipu je zrejmé, že tieto jeho prednosti rokmi vôbec nestrácajú na kvalite.

Ramazzotti počas svojej kariéry spolupracoval s menami ako Elton John, Rod Stewart, Sheryl Crow, Joe Cocker, Anastacia či Tina Turner, s ktorou natočil jeden zo svojich najväčších hitov Cose Della Vita. Hranice Talianska aj Európy sa mu so svojou hudbou podarilo prekročiť už v druhej polovici 80. rokov a odvtedy patrí medzi najpopulárnejších neanglicky spievajúcich interpretov. Okrem rodnej taliančiny spieva aj po španielsky, vďaka čomu získal množstvo fanúšikov aj v Južnej Amerike a USA, kde je silná talianska i hispánska komunita. Veľkú fanúšikovskú základňu má aj v Japonsku či v Austrálii.

Eros Ramazzotti & Tina Turner - Cose Della Vita

Text: Hudba.sk (zdroj: XL promotion, Live Nation CZ)
Foto: PR / XL promotion

Súvisiaci interpreti: Eros Ramazzotti