Členovia skupiny Metallica oznámili, že sa 8. decembra predstavia v Antarktíde. Koncert sa uskutoční v argentínskej základni Carlini a publikum budú tvoriť výhradne výhercovia špeciálnej súťaže z Latinskej Ameriky.

"Koncert bude publiku prenášaný prostredníctvom slúchadiel bez akéhokoľvek zosilnenia - to bude naozaj po prvýkrát aj pre nás! Šou budeme naživo vysielať aj našim priateľom v Latinskej Amerike, ktorí sa jej nebudú môcť zúčastniť osobne a samozrejme ju i nafilmujeme, aby sme sa s ňou neskôr mohli podeliť so všetkými," uviedla kapela na svojej oficiálnej webstránke Metallica.com.

Do súťaže, ktorú organizuje známa značka nealkoholického nápoja, sa môžu zapojiť iba obyvatelia Argentíny, Čile, Kolumbie, Kostariky a Mexika. Metallica bude len druhou kapelou v histórii, ktorá odohrá koncert na ľadovom kontinente. Prvou bola v roku 2007 skupina Nunatak zložená z vedcov-hudobníkov, ktorá na jednej z vedeckých základní koncertovala v rámci kampane Live Earth.

Prvýkrát na Glastonbury?

Metallica nedávno potešila fanúšikov aj vyjadrením, že už onedlho začne s nahrávaním nového albumu, ktorého vydanie sa očakáva na budúci rok. Lars Ulrich tiež v rozhovore pre MTV prezradil, že by si v roku 2014 veľmi radi zahrali na legendárnom festivale Glastonbury. Paradoxne totiž skôr absolvujú koncert v Antarktíde ako na naslávnejšom z britských festivalov.

"Pošťastilo sa nám hrať na všetkých ostatných festivaloch na tejto planéte niekoľkokrát. Glastonbury je jediný, ktorý nám ešte stále uniká," podotkol Ulrich. "Každým rokom klesá šanca, že by sme to urobili, ale ak by to vyšlo, bol by to naozaj zábavný večer," dodal.

Lístky na Glastonbury sa tento rok vypredali v rekordnom čase - už tradične bez toho, že by bol zverejnený program. Medzi najčastejšie tipy na headlinerov ročníka 2014 patria David Bowie, Prince či Fleetwood Mac.

Text: Hudba.sk (Zdroj: Nme.com)
Foto: AP Photo/Mark Allan

Súvisiaci interpreti: Metallica