V českom vydavateľstve Divnosti vychádza singel Tisíce očí pražského tria Pris sprevádzaný prchavým klipom. Pokračovanie v podobe dosky Kopřivy sa priaznivci kapely dočkajú 11. novembra.

Pris vydali svoj prvý album Naše večery ešte ako duo v januári 2018. Čoskoro po debute prizvali Lukáš Grygar a Tomáš Tkáč tretieho člena, bubeníka Jonáša Kucharského. Tento krok odráža príklon kapely k živému zvuku a zároveň predstavuje širšie žánrové rozpätie reprezentované tromi spoluhráčmi a ich rozdielnym vkusom, ktorý sa prejavuje v ich ďalšej tvorbe, konkrétne v novom singli.
Tisíce očí, prvá ukážka z dosky Kopřivy, odráža tému vzájomných ľudských očakávaní aj príchod nevyhnutného. Rovnako ako na prvej doske, aj tu rezonujú apokalyptické syntetizátory a postpunkové gitary, tentoraz však podporené zvukom živých bicích.

Klip, ktorý vizuálne prepája singel s celou doskou Kopřivy, pochádza od člena zoskupenia Escher Fucker Jakuba Jirky. V základe sa nachádza statický obraz rozpohybovaný pomocou atypickej škály techník, ktorý odráža témy a náladu dosky a na ploche trojminútového videa zároveň súperí o divákovu pozornosť, aby v zápätí došiel do záverečnej katarzie.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Alžběta Trusinová.

Foto: Kateřina Zahradníčková