Americký r'n'b spevák Chris Brown zrušil svoj plánovaný koncert v Guyane po tom, ako sa proti jeho príchodu zdvihla vlna odporu. Niekoľko politikov a organizácií bojujúcich za práva žien ho v krajine nechcelo pre útok na svoju vtedajšiu partnerku Rihannu z roku 2009.

Brown mal vystúpiť 26. decembra, no ako vo štvrtok informoval koncertný promotér Hits & Jams Entertainment, spevák si to pre protesty rozmyslel. To však popiera Brownov manažér, podľa ktorého promotér klame. "Koncert nikdy nebol potvrdený," uviedol.

Dvadsaťtriročný Chris Brown má na svojom konte päť štúdiových albumov - Chris Brown (2005), Exclusive (2007), Graffiti (2009), F.A.M.E. (2011) a najnovší Fortune (2012). K jeho najúspešnejším hitom patria skladby Run It! (feat. Juelz Santana), Kiss Kiss, With You, No Air (feat. Jordin Sparks), Look at Me Now (feat. Lil Wayne & Busta Rhymes) alebo Forever. Tento rok získal prestížne hudobné ocenenie Grammy v kategórii Najlepší r'n'b album (F.A.M.E.).

Chris Brown sa do povedomia verejnosti dostal aj spomínaným útokom na Rihannu. Napadnutie malo byť vyvrcholením hádky po tom, ako si speváčka v Brownovom telefóne prečítala textovú správu od inej ženy. Za svoj čin dostal päťročnú podmienku, 180 dní verejnoprospešných prác a musel tiež absolvovať ročný program o rodovo podmienenom násilí. Dvojica sa neskôr znovu začala stretávať a hovorí sa o tom, že opäť tvoria pár.

Zdroj: SITA
Foto: Chrisbrownworld.com  

Súvisiaci interpreti: Chris Brown